Prvi na listi DS i kandidat za predsednika opštine Saša Paunović ističe da je ,,kopča lokalne i republičke vlasti u vidu vlasti jedne stranke, samo izgovor za nesposobne”.
-Prva odluka posle završetka izbora i dobijanja novog mandata za formiranje vlasti.
Paunović-Prvo treba da završimo pregovore sa Delfijem i Leonijem. U zavisnosti rezultata pregovra treba da pripremimo sve potrebne planove za izgradnju infrastrukure u Indstrijskoj zoni za potrebe tih kompanija. Pozitivan rezultat značiće rebalans budžeta i traženje saglasnosti da krenemo u izgradnju infrastrukture za njihove potrebe. Reč je o naporima opštine Paraćin koji su na ivici mogućnosti, ali koji će omogućiti nova radna mesta. Ukoliko se pak ne odluče za Paraćin takođe ćemo graditi infrastrukturu, ali u manjem obimu i to su poslovi na pripremanju terena za investiore sa manjim zahtevima. Velika je mogućnost da investicija sa velikim brojem radnika bude ovde realizovana, pod uslovom da budemo potpuno konkurentni. U najužem smo izboru za Delfi koji planira zapošljavanje 2.500 radnika, te bi recimo priključak za struju doneo još poena u tom smislu.

autor Nenad Jevtić
autor Nenad Jevtić

-Planovi za naredne četiri godine i šta je osnova toga?
Paunović-Osnova planova je nastavak rešavanja problema građana, koji su izneti na zborovima. Tamo gde nema vode i kanalizacije, kao i asvaltiranih ulica, rešavaćemo u narednom periodu ta pitanja prigradskim mesnim zajednicama i selima. U gradu se planira nastavak komunalnog uređenja i podizanje stepena komunalnog reda. To je osnova rada svih opština u svetu.
-Novi sistem zaštite od poplava?
Paunović-Majkl Devenport, predstavnik Evropske komisije u Srbiji, najavio je do kraja godine početak izgradnje sistema za zaštitu od poplava na Crnici. O tome nas je obavestio u pismu i treba očekivati sprovođenje procedure prema EU standardima. Paraćin će uz pomoć Kancelarije za javne radove početi radove u jednom selu na sistemu zaštite od poplava.
-Posle izbora sledi formiranje koalicija, ukoliko neka od stranaka ne dobije apsolutnu većinu. Sa kojim partijama bi formirali vlast, a sa kojim ne?
Paunović-U koaliciji možemo biti sa onima koji se slažu da naš izborni program bude prihvaćen u većem delu. To je ovog trenutka načelan stav. Kopča lokalne i republičke vlasti je opravdanje onih koji su nisu sposobni da vode loklanu politiku ili nisu prepoznati od građana da mogu da rade taj posao. To je samo opradanje nesposobnjakovića na lokalnom nivou. Paraćin je primer da to nije tačno. Sarađivali smo ministarstvima i nismo imali problema u smisulu realizacije projekata na javnim konkursima. Iste iznose sredstava dobijali smo kao i u vreme vlasti DS