REKOVACU- U Rekovcu je otvorena Toplane koja će kao energent koristiti biomasu, investicija je vredna 60 miliona dinara. Reč je o prvoj fazi izgradnje toplane snage dva megavata, koja kao gorivo  koristi drvni otpad, a izgrađena je u privatno javnom partnerstvu sa firmom “Topling  grejanje”.  Prva faza izgradnje koštala je oko 60 miliona dinara, od kojih je “Topling grejanje” dalo 410.000 evra za opremu, a opština je finasirala izgradnju kotlarnice i infrastrukturne radove sa 18 miliona dinara.

Toplana se nalazi na prostoru između Doma zdravlja i Poljoprivredno veterinarske škole, i ove ustanove, kao i još neki javni objekti, prvi će se priključiti na nju.  U drugoj fazi Toplana će biti jačine četiri megavata.

U trećoj fazi, 2017. godine, biće snage šest magavata i toplotnom energijom će snabdevati domaćinstva, a u ovom krugu je planiran i bazen kao i nekoliko plastenika za obuku učenika Poljoprivredno veterinarske škole. Korišćenjem biomase biće racionalizovani materijalni troškovi iz  budžeta za grejanja škola i ustanova u Rekovcu, smanjiće se aerozagađenja i potrošnja drugih skupljih energenata.