SVILAJNAC-Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović obišao je danas OŠ „Branko Radičević“ u Sedlaru, jer je ova škola prva priključena na novoizgrađenu vodovodnu mrežu, a osim nje na novi vodovod priključeni su i crkva i ambulanta, na kojoj se ovih dana završavaju radovi na rekonstrukciji.
-U narednih 30 dana izgradićemo i rezervoar u Sedlaru, a meštane pozivam da počnu sa zahtevima za priključak na vodovodnu mrežu, kako bi imali zdravu, ispravnu pijaću vodu, jer očekujemo da do kraja maja krenemo da priključujemo i domaćinstva i firme. Druga bitna stvar je što će od sledeće nedelje ambulanta u Sedlaru biti potpuno rekonstruisana i biće završeni svi radovi, izjavio je Milanović i dodao da je u Sedlaru ostalo da se urade još dva velika posla, a to su rekonstrukcija doma kulture u centru sela i rekonstrukcija puta do i kroz Sedlare.
Direktorka OŠ „Branko Radičević“ iz Sedlara, kaže da im priključenje na vodovodnu mrežu mnogo znači, jer su do sada, u saradnji sa savetom roditelja, kupovali i donosili balone vode, za oko 150 učenika ove škole.
Prva faza vodovoda finansirana je donacijom Vlade Japana, a druga faza, koja obuhvata i izradu rezervoara sredstvima EU. Ukupna dužina mreže, za obe faze, je oko 5.000 metara.

 

Svilajnačka razglednica – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Svilajnac.