PIŠE MILICA BIORAC

Neki od nas rode se sa mustrom. Jedan deo „nekih nas“ prepozna tu mustru u sebi i reši da je razvija, usavršava, pretoči u divnu stvarnost oko sebe. Neki od retkih „mustra ljudi“ reši da tu takvu stvarnost podeli sa drugima, i to objašnjenjima do u najsitnije detalje kako da sitnicama obogatimo svoju svakodnevicu, a tako i svoj život. Jedna baš takva Jovana vodi blog mustraa.blogspot.rs, jedno specijalno mesto u virtuelnom univerzumu koje je stvorila da nas poduči kako da kreativnim stvaralaštvom ulepšamo svoj dom, obeležimo i stvorimo neke nove, samo svoje praznike, ali i da iznenadimo, obradujemo i nasmejemo naše bližnje.blogOsmomartovske kutije za cveće i omoti za čokolade sa besplatnim fajlovima za štampu
Ona je sasvim spontano došla na ideju o pisanju bloga dok je pripremala dekoraciju za Noć Veštica.
blog 2Dekoracija za Noć Veštica
-To je bio već petstoti put da pravim nešto totalno blesavo i zabavno što će potrajati svega par dana dok traje praznična atmosfera i onda otići u neki zatrpani folder mog kompjutera i mozga. Razmišljajući o toj činjenici i kopajući po tim istim folderima, shvatim da je totalna šteta da sve te ideje i zanimljivosti ne podelim sa ljudima. I tako nastade Mustra, preko noći – govori nam Jovana o postanku njenog mesta u virtuelnom univerzumu.
blog 1Ideja za Dan zaljubljenih
– Blogerski prstići mi se tek zagrevaju, ali već sada ima zanimljivih tema za pročitati. Tu su zabavne ideje za „uradisam“ praznični dekor, tematske grickalice i napitke, i uvek poneki poklon u vidu interesantnih fajlova za štampu da upriliče praznik i koje sam dizajnirala baš za tu priliku. Ovog meseca sam uživala pripremajući post vezan za uskšnje praznike, pa trenutno na blogu možete naći zabavne ideje za uskršnje napitke i poslastice, za predivne „uradi sam“ poklone, da saznate kako ofarbati jaja u pastelne boje i uživate u prolećnom pikniku sa belim zekom i malim pačićima.
blog 3U susret usškršnjim praznicima
Pre nekoliko godina Jovana je došla na ideju da pravi dizajn za moderne goblene i tada joj je na pamet pao naziv „mustra“. Kako kaže, vreme nije dozvolilo da tu ideju sprovede u delo, ali u trenutku radjanja bloga nije mogla da odoli a da mu baš tako ne nadene ime.mustramustraa.blogspot.rs
– On zapravo to i jeste, mustra za lepe i vesele ,,male stvari” koje su tu da poput magičnog praha donesu čaroliju svakodnevnim stvarima. Obožavam praznike, ali takođe verujem da treba prazničiti svakog dana, bar pomalo. Da ne treba čuvati najlepše čaše za specijalne prilike nego ih koristiti svakog dana, da ne treba čekati određeni datum kako bi ste iznenadili nekog koga volite, da je ponekad pesma vredniji poklon od bilo čega što možete kupiti.Jako sam srećna što sada mogu sve svoje ideje da podelim sa ljudima koje to zanima. Zaista je predivno raditi baš ono što voliš – poručuje na kraju našeg razgovora ova uvek vesela i beskrajno zanimljiva Jagodinka.
blog 4Jovanini radovi sa izložbe Belgrad 180 u Štutgartu