REKOVAC-SNS je u Rekovcu sa 17 odbornika formirao novu vlast na današnjoj konstitutivnoj sednici SO, dok su u opoziciji ostali SPS-11, JS-3 i DS-2. Novi predsednik SO Rekovac je Dragiša Tomić-SNS, a zamenik Milan Rašić-SNS. Koplja oko formiranja vlasti u Rekovcu lomila su od završetka izbora, a SPS i SNS pokušavali su privuku većinu odbornika na svoju stranu. SNS je na kraju uspeo da okupi većinu od 33 odbornika, a priključili su im se 4 odbornika SDS, 2- GG Levač Levču i Aleksandra Jovičič iz JS, dok su, posle verifikacije mandata iz sale izašli SPS,JS i DS.

Aleksandra Jovičić
Aleksandra Jovičić

Upravo je odbornica JS dala svoj glas za skupštinsku većinu SNS, a kako nezvanično saznajemo ona je potpisala pristupnicu za tu stranku, kao i dva odbornika GG Levač.
-Imamo dogovor sa SNS da 4 odbornika SDS pređu u tu partiju,ali još uvek nismo to i faktički uradili. SDS nema kandidate funkcije u lokalnoj vlasti, rekao je nosilac liste SDS dr Dragan Prodanović, bivši predsednik te opštine.

dr Dragan Prodanović
dr Dragan Prodanović

Centrala SDS je zabranila koaliciju sa SNS na lokanom nivou i zbog toga su odbornici žele da se učlane u SNS, a razmatra se i da ceo odbor SDS u Rekovcu pređe u tu stranku.
-Iz centrala smo dobili naređenje da se povučemo sa konstitutivne sednice SO. Aleksandra Jovičić je ostala i dala glas za formiranje većine. Ne znamo da li je ovakva skupština legitimna, na kraju građani nisu glasali za ovu vlast, a nova vlast rezultat prelaska odbornika. Ne znam da li ćemo podneti tužbe zbog ovakvog scenarija, rekao je predsednik loklanog JS Goran Đorđević.
Pre desetak dana JS je potpisala sporazum sa SNS, SDS I GG Levač o formiranju vlasti. Međutim, posle nedelju dana odluka je promenjena i pristupilo se formiranju koalicije sa SPS i DS, ali očigledno to nisu prihvatili svi odbornici JS.
Za 18 sati najavljen je nastavak konstitutivne sednice SO i izbora predsednika opštine, njegovog zamenika i članova veća. Kandidati su iz SNS dr Pavle Mijajlović i Miroslav Stevanovski.

 

Pozitivni primeri Razglednica iz Rekovca – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Rekovac.