REKOVAC-Na sinoćnjoj konstitutivnoj sednici rekovačke skupštine za predsednika te opštine izabran je dr Pavle Mijajlović-SNS i za predsednika SO Dragiša Tomić-SNS. Njihovi zamenici Miroslav Stevanovski i Milan Rašić takođe su iz SNS.
-Skupštinsku većinu čini 17 odbornika, okupljenih u odborničkoj grupi SNS, rekao je predsednik levačkih Naprednjaka Stevanovski i dodao da su dva odbornika GG Levač Levču i odbornika JS potpisli pristupnice, dok će to ,,tehnički biti odrađeno i sa četiri odbronika SDS”.
Na lokalnim izborima u Rekovcu najviše mandata osvojio je SPS 11, zatim SNS 10, SDS 4, JS 4, GG Levač Levčanima 2 i DS 2.
-Pozivam odbornike ostalih partija da nam se pridruže, jer mi smo za sve dogovore koji su u interesu građana Rekovca. Opština ima puno problema i zato nam treba podrška svih ljudi u Levču koji mogu da pomognu. Ima problema u javnim preduzećima, ima dugovanja. Levač nema industriju, mi smo ruralna sredina, natalitet je pet puta manji od mortaliteta. Zakonski poslednjeg dana smo obavili konstitutisanje skupštine, rekao Mijajlović i najavio da očekuje pomoć od republičke vlasti, jer ,,ukoliko ste u vertikalnoj vezi sa republičkom vlašću onda možete da se nadate da će biti i bolje i za sredinu u kojoj živite”.
Inače, pre dve nedelje je SNS potpisao koalicioni sporazum sa JS, SDS-om i GG Levač Levčanima i tada je formirana većina od 20 odbornika, ali JS u međuvremenu napustila taj sporazum. Posle verifikacije odborničkih mandata sednicu su napustili odbornici SPS, JS i DS.

 

Pozitivni primeri Razglednica iz Rekovca – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Rekovac.