EGŠ “Nikola Tesla” u Jagodini poslednjih godina postaje sve privlačnija budućim srednjoškolcima. Na novoj lokaciji, u savremenom ambijentu, škola nudi učenicima atraktivne smerove i sticanje znanja koje će im omogućiti usavršavanje potrebnih sposobnosti za dalje školovanje. Ove godine Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je plan upisa odeljenja u srednje škole za školsku 2016/2017. godinu.nikola tesla 1 Ta škola upisaće šest obrazovanih profila iz područja rada elektrotehnika, kao i dva obrazovna profila iz područja rada geodezija i građevinarstvo.

 

ELEKTROTEHNIKA
PMJA SD 4E40S ELEKTROTEHNIČAR INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA – OGLED 24 4 GOD
PMJA SD 4E27S ELEKTROTEHNIČAR MULTIMEDIJA – OGLED 30 4 GOD
PMJA SD 4E08S ELEKTROTEHNIČAR RAČUNARA 30 4 GOD
PMJA SD 4E04S ELEKTROTEHNIČAR ENERGETIKE 30 4 GOD
PMJA SD 4E11S ELEKTROTEHNIČAR TELEKOMUNIKACIJA 30 4 GOD
PMJA SD 3E22S AUTOELEKTRIČAR 30 3 GOD
ГЕОДЕЗИЈА И ГРАЂЕВИНАРСТВО
PMJA SD 4H05S GRAĐEVINSKI TEHNIČAR ZA NISKOGRADNJU 30 4 GOD
PMJA SD 4H26S ARHITEKTONSKI TEHNIČAR 30 4 GOD

nikola tesla 2

Poslednjih godina posebno je popularan smer ELEKTROTEHNIČAR INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA (IT), a to potvrđuje i prošlogodišnji upis. Ovaj smer je bio najtraženiji u Pomoravlju pa je prag za upis bio 90,17 poena.

Od ove školske godine smer elektrotehničar multimedija je prIlično izmenjen i u potpunosti prilagođen savremenim trendovima. Posebno ga preporučujemo zbog uvođenja predmeta za 3D modeling i animacije, VEB dizajn i VEB programiranje. Oni na kreativan način pružaju učenicima potrebno znanje za dalji rad u ovoj oblasti.

U skladu sa novim trendovima obrazovanja uvodi se dualno obrazovanje, pa naša škola upisuje smer autoelektričar. Tokom trogodišnjeg školovanja učenici će kroz praksu više i lakše usvajati znanja za svoje buduće zanimanje.nikola tesla 3 Interesovanje za smer elektrotehničar telekomunikacija ne opada, a učenici na ovom smeru rade po novom planu i programu poslednje tri godine.

Od ove godine škola može da se pohvali novim smerom na području rada geodezija i građevinarstvo. Reč je o smeru arhitektonski tehničar i očekuje se dobar odziv učenika. Posetite EGŠ Nikola Tesla i uverite se u ono što ona pruža budućim srednjoškolcima!

Dobro došli !