JAGODINA-Manifestacijom „Otvoreni dani“ u Jagodini će u subotu i nedelju početi letnja turistička sezona, a za posetioce biti besplatan ulaz u Akva park, Muzej voštanih figura i ZOO vrt, kao i Parku prirode Đurđevo brdo. Ove godine otvara se deseta turistička sezon.
-Cene ulaznica, pića i hrane biće na nivou prošle godine, a parking sa 1.000 mesta je besplatan, rekao je direktor Jagodinskog sportskog saveza u čijem je sastavu Akva park Zoran Gligorijević. Ulaznica na bazene Akva parka za odrasle je 500 dinara, za decu do 12 godina 300, mesečna karta za odrasle 2.000 a za decu 1.000 dinara
-Ove godine nismo išli na proširenje u smislu novih bazena, jer više nemamo prostora, ali smo obogatili i unapredili postojeće sadržaje, dodao je Gligorijević i napomenuo da će u Akva parku, na raznim poslovima biti angažovano oko 200 sezonskih radnika.
Za goste u Akva parku je spremno sedam bazena, jedan je olimpijskih razmera, sistem tobogana od 600 metara, pet restorana sa 1.200 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, 1.000 ležaljki i sunocobrana.
Tereni za košarku, odbojku, šah, tenis i ostale male sportive.
-Preko celog dana na bazenima planirali smo razne priredbe, animacije za posetioce, muziku u živo, priredbe sa klovnovima za decu, promocije raznih proizvoda, a u večernjim časovima na platou restorana Akva parka, svaku veče muzički program, dodao je Gligorijević. Na platou ispred olimpijskog bazena prikazivaće se dva puta nedeljno filmovi pod nazivom „Bioskop na otvorenom“. Akva prak u Jagodin je površine šest hektara, a za devet godine od kako je izgrađen, prema kazivanju Gligorijevića, posetilo ga blizu 4.000.000 ljudi.
Bilo je dana, u julu i avgustu, kada je bilo i preko 10.000 posetilaca a na „Danu otvorenih vrata“ koji se tradicionalno odžava krajem avgusta, bude i 25.000 gostiju.
U okviru turističkog komplaksa je Izletište „Potok“ sa veštačkim vodopadom i sistemom fontana, Letnjom pozornicom sa 1.500 mesta na kojoj se svakog vikenda održavaju razne priredbe, gostuju KUD, zvezde estrade, opere, pozorišta… a ulaz je besplatan i „Vivo“ šoping park, sa 30 svetskih brendova, na 10.000 kvadratnih metara, restoranom i parkom za decu…
Tu je i Muzej voštanih figura, koji je za ovu sezonu bogatiji za voštanu figuru predsednik Ruske Federecije Vladimira Putina, a zatim i zoovrt sa crvenim kengurima, novim stanovnicima. Uz Akvapark je i crkva posvećana Svetoj Petki Paraskevi, karting, Sportski stadion FK Jagodine, a oko 600 metara dalje i Muzej naivne i marginalne umetnosti, Zavičajni muzej sa stalnim postavkama, Galerija i bioskop Kulturnog centra. U gradu, posebno centru, otvoreno je mnogo lepih kafića i restorana.
Posebna pažnja posvećena je čistoći grada i turističkih sadržaja, na kojoj je angažovan veliki broj radnika. Obična kafa je 60 dinara, espreso 100, pivo 100 dinara…