JAGDOINA-Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Jagodini da sa mandatarom Aleksandsrom Vučićem nije razgovarano o funkcijama, niti o resorima, ,,niti smo mi to spominjali, niti je premijer to spominjao”.
-Razgovarali smo o potencijalnoj saradnji na programskom nivou, a razgovori će biti nastavljeni kada to premijer bude odlučio, a on je otprilike rekao da će to biti sledeće nedelje, dodao je on u Končarevu gde je prisustvovao osveštavanju crkve čiji je ktitor Dragan Marković Palma..
Dačić je rekao da je Srbiji neophodna politička stabilnost kako bi se ciljevi koje je premijer postavio do 2020. godine ostvarili, i da zato treba da se nastavi saradnja SPS-JS sa SNS.
Dačić je rekao da nije pitanje da li će koalicija SPS-JS ući u vladu već da li će nastaviti saradnju koju su do sada imali ili ne.
-Spremni smo da nastavimo tu saradnju, jer mislimo da je to u najboljem interesu Srbije i da time naša koalicija doprinosi političkoj stabilnosti u Srbiji, a uspeha Srbije nema bez političke stabilnosti, ocenio je on.
On je kazao da je koalicija SPS-JS saglasna saprogramom koji je izneo mandatar Aleksandar Vučić na sastanku.
-Izneli smo neka svoja viđenja šta bi, pre svega, bili prioriteti. Upoznao nas je sa situacijom u regionu, sa situacijom kada je reč o međunarodnom položaju Srbije idnosima u svetu. Rekao je da želi sa vlada funkcioniše kao jedan tim, da svi budu posvećeni tom cilju i da svi zajedno delimo odgovornost. Mi smo već doneli odluku, kao SPS i JS, da uđemo u te razgovore, rekao je Dačić.
On je istakao da su SPS-JS već četiri godine u koaliciji sa SNS-om i da su za to vreme postignuti dobri rezultati.
-Srbija je danas veoma drugačija nego što je bila 2012. godine u pozitivnom smislu. U tom periodu Srbija je išla brzinom munje ka ekonomskoj katastrofi. Došlo je do stabilizacije ekonomskih prilika, do konsolidacije javnih finansija, međunarodni položaj Srbije je danas neuporedivo bolji nego što je bio. Napravili smo iskorak i u oblasti evropskih integracija, unapredili smo odnose sa Rusijom i Kinom. Mi smo došli u situaciju kada smo izronili glavom iznad vode, rekao je Dačić.