Svilajnac– Svečanom ceremonijom otvaranja zvanično je počeo dugo očekivani 3 na 3 turnir u basket pod nazivom ,,3×3 basket festival Svilajnac’’.
Na turniru učestvuje preko 20 ekipa iz različitih gradova. Svilajnac je već dugi niz godina bio prepoznatljiv po dobroj organizaciji ,,Basket festivala’’, kao jednog od najbolje organizovanih i najposećenijih turnira. Posle kaatastrofalnih poplava koje su zadesile ovaj mali gradić, festival više nije organizovan. Međutim, grupa mladih ljudi iz volonterske organizacije Svilajnca – VOS, pod pokroviteljstvom SO Svilajnac i u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije uspeli su da dobiju licencu za organizovanje predkvalifikacionog turnira u okviru ,,RODA državnog prvenstva Srbije’’.
Promoteri festivala su Vlada Vukosavljević, Aca Mandić i Luka Anđušić.
Mandić je poželeo sreću takmičarima, dok je Anđušić podsetio koliko je 3×3 basket važan i savetovao takmičarima, ali i svim prisutnima da se bave sportom i da ne krenu nekim drugim putem u životu.
Ova jturnir je takođe ulepšala i gimnastičarska sekcija ,,Evita’’.
Najbolje četvoroplasirane ekipe sa 3×3 turnira u Svilajncu plasiraće se na finalni turnir regiona centralne Srbije, gde će se boriti za mesto na državnom prvenstvu.
Završna svečanost i dodela medalja, nagrada i pehara za najuspešnije takmičare biće održana 1.jula naterenima OŠ ‘‘Jovan JovanovićZmaj’’.

 

Svilajnačka razglednica – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Svilajnac.