Prirodnjački centar Srbije ovih dana obeležava godinu dana rada u toku kojih je zabeležio 80.000 poseta iz cele zemlje i inostranstva.
Ovog leta priprema atraktivnu letnju sezonu, koja obuhvata niz različitih radionica i igraonica za najmlađe svakog vikenda tokom jula i avgusta meseca. Naime, leto u Prirodnjačkom počinje 2. i 3. jula, predstavom za decu Maksina laboratorija, a u toku celog leta svakog vikenda biće organizovane različite aktivnosti – karaoke, mađioničari, radionice face painting-a, scenskih borbi, dikcije, frizura, karikatura, a biće i puno zanimljivih animatora i predstava. Svi događaji biće najavljivani na sajtu www.prirodnjackicentar.rs i na Fejsbuk stranici Prirodnjački centar Srbije.
Posle uspešne prolećne sezone i đačkih ekskurzija, Prirodnjački centar Srbije je odlučio da najmlađima ponudi aktivan i zanimljiv program za raspust, a roditeljima mogućnost da uživaju zajedno sa svojom decom kod nas. Ovog leta smo omogućili i svim posetiocima da uz kupljenu ulaznicu za Prirodnjački centar Srbije mogu besplatno ući na gradske bazene, gde će se osvežiti i opustiti.
Svilajnac se nalazi u centralnoj Srbiji, na samo je 6 km od auto-puta E75, u samom srcu Srbije i do nas se lako i brzo dolazi iz bilo kog dela Srbije da krećete, jer je udaljenost i od Beograda i od Niša oko 100 km.
Direktorka Prirodnjačkog centra Srbije Irena Dubravac kaže da se i na ovaj način, bogatom i sadržajnom letnjom ponudom, ostvaruje osnovni zadatak i misija Prirodnjačkog centra, a to je bavljenje naukom i obrazovanjem:
-Naša prednost je što, kako svojim atraktivnim izložbama čiji su sadržaji predstavljeni na moderan način, tako i organizovanjem niza naučnih skupova, radionica, festivala, školskih časova i takmičenja, nauku činimo zanimljivom i lakom za razumevanje. Popularišemo nauku kroz sve naše aktivnosti, čime i doprinosimo razvoju naučnog turizma. Dosta pažnje posvećeno je koncipiranju samih izložbi, njihovom dizajnu i prilagođavanju široj populaciji. Naša misija je da se naukom i bavimo, ne samo da je prezentujemo, ali na način koji će biti zanimljiv, prijemčiv deci, i koji je drugačiji od onog učenja u učionicama i knjigama. Broj od oko 80.000 posetilaca nam pokazuje da je ovo i odličan turistički potencijal, i svakako ćemo nastaviti da kroz ovu letnju akciju, ali i brojna iznenađenja i novosti koje nas očekuju od jeseni, razvijamo naučni turizam, objasnila je Irena Dubravac.

Svilajnačka razglednica – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Svilajnac.