ĆUPRIJA-Dozvolite da u Ćupriji najavim otvaranje ogranka kineske Unije industrijalaca i investitora u Beogradu, koji će biti ta konkretna adresa za realizaciju naših poslovnih planova, izjavio je danas u Ćupriji Miao Julong, generalni direktor kompanije „Long Jing“, koji je zajedno sa Cai Ksingfengom, generalnim sekretarom kineske Unije industrijalaca i investitora, predvodio desetočlanu delegaciju iz Šangaja u obilasku privrednih i turističkih potencijala ovog dela Pomoravlja. Oni su najavili da će kancelarija tog ogranka biti otvorena u Ćupriji.


Julong i Ksingfeng tom prilikom su pokazali i tablu koja će uskoro stajati na zgradi beogradskog ogranka Unije industrijalaca i investitora Narodne Republike Kine.
Gosti iz Kine izrazili su zadovoljstvo onim što su videli u Ćupriji i ocenili da je „najozbiljnije mesto koje smo obišli u Srbiji“. Oni su zaključili da taj grad ima sve uslove koji ih trenutno interesuju, a to je lepota prirode, kvalitetno poljoprivredno zemljište i, pre svega, završenu infrastrukturu.
Predsednik te opštine Ninoslav Erić je članove kineske delegacije upoznao je sa činjenicom da će u Ćupriji vrlo brzo početi da radi jedna fabrika kineskih investitora, te predočio da će Ćuprija u bliskoj budućnosti, izgradnjom kargo centra, biti jedna od ključnih logističkih tačaka u Srbiji. Takođe, obe strane iskazale su želju da se ozbiljnija saradnja ostvari i u turizmu.
Sastanku dve delegacije prisustvovao je i Đorđe Mančić, direktor Jedinice za implementaciju strateških projekata u Kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije, koji je bio u vladinoj delegaciji prilikom nedavne posete kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji. Ta poseta bila je znak da se ubrzaju kineski projekti u Srbiji.
Želja Julonga i Ksingfenga da, posle otvaranja Unije industrijalaca i investitora u Beogradu, Ćuprija bude jedno od mesta gde će ova kineska alijansa imati svoju kancelariju.

Pozitivni primeri Razglednica iz Ćuprije – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija.