Jedan srpski seljak sa Zlatibora savetovao me je da u trku za predsednika Srbije krenem kao lažni doktor nauka. Kaže, samo je u Srbiji moguće da se lažni doktor nauka izbori za dostojanstven život učitelja i nastavnika. Obrazovanje i jeste ključna tema. Domovina se brani knjigom. Ako su nam profesori sirotinja, kako će đaci sutra stvarati bogatu Srbiju? Prosvetni radnici treba da imaju beneficirani radni staž, naročito prosvetni radnici u predškolstvu. Vučić je temu obrazovanja nametnuo kao prioritet. Dualno obrazovanje za koje se on zalaže je neophodno Srbiji, zato što će mladima omogućiti da se lakše zaposle i da se razigra tržište rada, poručio je u intervjuu za Nedeljnik Bratislav Jugović, potpredsednik Pokreta socijalista i poverenik jagodinskog odbora te partije, iznoseći neke od svojih ključnih programskih smernica u trci za predsednika Srbije.

On je istakao da na predsedničkim izborima levica mora imati kandidata i da priželjkuje da se Aleksandar Vulin kandiduje za predsednika Srbije.

“Ako se ne bude kandidovao, sve sam bliži odluci da učestvujem na predsedničkim izborima. U tom slučaju podneo bih ostavku na partijsku funkciju i izašao na izbore kao kandidat naroda, računajući na glasove članstva i simpatizera Pokreta socijalista”, kaže Jugović.

Bratislav Jugović je poručio da partije istinske levice ne mogu biti jake po broju glasova sve dok je Vučić velika vlast.

“Vučić svojim ponašanjem levičara usisava glasove levice, bez obzira na to što je predsednik stranke desnog centra”, rekao je Jugović i dodao da ako se on bude kandidovao, onda Pokret socijalista ne treba da ima kandidata, “jer je nesporno da je Vučić pritajeni levičar u najpozitivnijem smislu te reči”.

izvor Nedeljnik