DESPOTOVAC-Titulu Počasnog građanina Opštine Despotovac poneli su profesor dr Gordana Jovanović i Dragiša Milić diplomirani pravnik iz Beograda. Njima su najviša priznanja dodeljena na obeležavanju dana te opštine.
Prof. dr Gordana Jovanović je od osnivanja u programskom savetu manifestacije “Dani srpskog duhovnog preobraženja” i član Odbora SANU. U odluci se kaže da je dala veliki doprinos afirmaciji ove manifestacije i opštine Despotovac, nije zaboravila svoj rodni kraj i uvek mu se vraćala, sa željom da pomogne na najbolji mogući način. Dragiši Miliću diplomiranom pravniku iz Beograda, pomoćniku direktora Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, titular je dodeljena za pomoć u realizaciji programa i projekata opštine Despotovac, čime je doprineo razvoju i afirmaciji Despotovca.
Nosilac Zlatne plakete Opštine Despotovac za ovu godinu je Privredno društvo “Kovilovača” d.o.o. za doprinos u privrednom razvoju opštine, jer zapošljava veliki broj radnika.
Plaketu Opštine Despotovacu dobili su Radiša Radisavljević iz Medveđe koji postiže rekordne prinose u poljoprivredi i tako pokazuje da bavljenje poljoprivredom nije uzaludna delatnost, kao i Miroljub Ivanović, upravnik teatra “Resava” za višegodišnji doprinosi kulturnoj delatnosti opštine.
Kapitalnim delom o Milosavu Zdravkoviću Resavcu, nagrađeni su najbolji učenici osnovnih škola i Tehničke škole u Despotovcu.
Nagrade je uručio predsednik Opštine Despotovac, Nikola Nikolić. Uz zvuke Duleta Resavca i Stoiks benda, obeležena je proslava ovog značajnog događaja.

Pozitivni primeri-Razglednica iz Despotovca – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Despotovac