ĆIĆEVAC-Građani Ćićevca posle 23 godine dobiće pijaću vodu iz sistema Ćelije, izjavio je predsednik te opštine Zlatan Krkić, koji je to  rekao na osnovu razgovora i dobijenih uveranja od gradskih funkcionera Kruševca i čelnika JP Vodovod.

-Od pre dvadesetak dana sve je drugačije. Politička volja je sve promenila i ubrzala. Svim snagama zaposleni u kurševačkom Vodovodu prionuli su na posao. U toku je završeno ispiranje cevovoda i analiziranje vode. Nama je pijaća voda od vitalnog značaja, nemamo je 23 godine, pijemo vodu sa javnih česmi i veoma je teško. Voda koja se distribuira u loklanom vodovodu je za tehničku upotrebu, kaže Krkić.

Izgradnja vodovoda je započela 1993 godine, ali je intezivirana od 2002 godine i prošle godine u aprilu je završeno postavljanje cevi. Vrednost projekta je 15 miliona evra, a izgradnja je finansirana podjednakim sredstvima državnog i lokalnog budžeta. Novi vodovod obezbeđuje 45 litara vode u sekundi.

-Kompletno smo uradili infrastrukturu i stigli do bazena, ostalo je da oni pronađu tehničke i druge mogućnosti da odvrnu ventil i puste vodu u cevovod. Razni razlozi u predhodnih godinu dana odlagali su puštanje vode, ali sada je sve drugačije. Postoji dobra volja politike i kruševačkog Vodovoda da se ubrzanim tempom pusti voda. Očekujem da radovi budu uskoro završeni, navodi Krkić.

Ćićevci su vršili razne vrste pritisaka na kruševački Vodovod, čak su građani organizovali protest 16. februara i blokirali saobraćaj na regionalnom putu. Posle puštanje vode Ćićevcu, voda će biti distribuirana do Pojata, a u drugoj fazi i selima u okolini. Pokret za Ćićevac ima apsolutnu većinu u lokalnoj skupštini, ali je na vlasti u koaliciji sa Novom Srbijom, dok je SNS u opoziciji.