ĆUPRIJA- Vera Nikolić, Zora Tomecić, Snežana Pajkić, Dragan Zdravković i Aca Petrović, svetski rekord na 800 metra 1968. godine, zlatne medalje sa evropskih prvenstava na 800 i 1.500 metara, po tim imenima i rezultatima Ćuprija je u svetu bila poznata kao grad atletike, ali bez atletske staze i stadiona. Vlada Srbije danas je ustupila opštini Ćuprija bez naknade pravo svojine nad glavnim i pomoćnim fudbalskim stadionom „Morave“. Ugovor o prenosu prava svojine nad ovim objektima potpisali su direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije Jovan Vorkapić i predsednik te opštine Ninoslav Erić.


-Zaključili smo ugovor o prenosu prava javne svojine na stadionu u Ćupriji. Time se stvaraju uslovi da Ćuprija, grad koji je iznedrio legendarna imena atletike, danas može da razvija dalje atletiku i da ta imena sutra dobiju naslednike. Zahvaljujem se prededniku opštine Eriću zato što je svojom upornošću doprineo da se ovaj dan dogodi. Nije bilo lako, ovo je rezultat posla koji je trajao godinu dana. Moje je zadovoljstvo što smo nešto korisno i pametno uradili za Ćupriju, rekao je Vorkapić.
Erić je najavio izgradnju atletskog stadiona.
-Atletika predstavlja naš grad. Vera Nikolić, Zora Tomecić, Snežana Pajkić, Dragan Zdravković i Aca Petrović, kao i svi koji su trčali zaslužuju atletski stadion. Na ovaj način napravili smo prvi korak, sigiran sam da ćemo uskoro krenuti u izgradnju novog stadiona, rekao je Erić.
Moderan atletski stadion je nešto o čemu smo svi sanjali, ocenio je Dragan Zdravković, predsednik Sportskog saveza Ćuprije i OAK „Morava“.
-Reč je o namenskom atletskom centru sa nizom trčakih staza, koji će ispunajvati sve uslove za organizaciju atletskih takmičenja. Biće postavljena najsavremenija tartan podloga, na zapadnom delu tribine je prostor za zimske treninge, stadion bi bio i u funkciji fudbala. Ćuprija je zaslužila atletski stadion. Nadam da će početi radovi i da ću doživeti da se završi, predstavio je idejni projekat stadiona Zadravković.
Očekuje se da uskoro započne rad na finalnom projektu stadiona.

Pozitivni primeri Razglednica iz Ćuprije – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija.