PARAĆIN- Odbornička grupa ,,Novi koncept” u Paraćinu potpisala je danas koalicioni sporazum o ulasku u vlast u tom gradu, a njihova četiri odbornika pridružuju se koaliciji GG Saša Paunović – Sigurno napred za Paraćin”, Pokret “Svi za Paraćin”, “Pokret za selo i grad”, “Srpsko – ruski pokret”, te sada vladajuća većina ima 35 od 55. odbornika. U opoziciji su SNS i SPS-JS, mada se u javnosti spekuliše da su neki od odbornika opozicije dobili ,,razne povlastice” zarad podrške u skupštini.
-Dvotrećinskom većinom glasova na Građanskom savetu ,,Novog koncepta” odlučeno da se preuzme odgovornost i podrškom vladajućoj većini ispuni predizborni program. Socijaldemokraska stranka kao naš koalicioni partner je prihvatila inicijativu Novog koncepta. Iako je jedan deo Građanskog saveta bio protiv ovog sporazuma, ispoštovan je stav većine i Novi koncept potpuno jedinstveno ulazi u ovu priču i svim svojim kadrovskim i stručnim potencijalima će se truditi da ispuni program koji je predstavio građanima u izbornoj kampanji. Od vladajuće koalicije nismo tražili ni jednu političku funkciju, jer u vlasti želimo da učestvujemo iz pravca struke i na taj način preuzmemo punu odgovornost za ono što je naš deo posla, navodi se u saopštenju Novog koncepta.
U saopštenju se ističe da su ispunjeni zahtevi Novog koncepta koji su obećani građanima Paraćina u izbornoj kampanji.
-Biće vraćan pravni status Paraćinskom pozorištu, na stadionu FK Borac biće izgrađen sportski kompleks gde će sportska društva moći besplatno da treniraju, osnivanje Doma omladine, Dečije odmaralište na Grzi biće potpuno adaptirano, Kancelarija za poljoprivredu pomagaće selu savetodavno i kroz projekte,počeće izgradnja puta Grza – Sisevac i ova destinacija će u najkraćem roku biti osposobljena za automobile, što je jako značajno za turistički potencijal Paraćina. Moguća izgradnja skijališta na Grzi ili 7.julu, navodi se u saopštenju Novog koncepta.
Opštinsko veće Paraćina na sednici u petak prihvatilo je inicijativu odborničke grupe Novi koncept za formiranje ustanova Sportski centar “Borac”, Pozorište i Dom omladine. Zatraženo je od stručnih službi priprema materijala na osnovu kojih će se odlučivati o formiranju ustanova. Razmatran i nacrt Odluke o utvrđjivanju statusa sportske organizacije od lokalnog značaja za Fudbalski klub Borac.