JAGODINA-Informacija i fotografije o zlostavljanju ždrebeta u Jagodini koje su objavljene na internet medijima potresle su i uznemirile javosti Srbije, ali, posle izveštaja veterinara, su se ipak ispostavile kao ne tačne. Ždrebe, koje su neki mediji proglasili da je zlostavljano, nema tragova fizičkog i psihičkog zlostavljanja, potvrđeno je posle pregleda u jagodinskoj Veterinarskoj stanici u prisustvu veterinarskih inspektora. Navodni vlasnik ždrebeta Slobodan Milošević iz Dobre Vode kod Jagodine priveden u policiju.


-Zajedno sa šefom Veterinarske inspekcije i veterinarskim inspektorima izvršio sam klinički pregled ždrebeta starog oko godinu dana. Vidljivih, svežih rada na koži i mekim organima, na bilo kome delu tela nema. Ono što mi vidimo nema tragova zlostavljanja, udaraca ili bilo čega. Ždrebe je socijalizovano, veselo, jede, traži šećer, nema strah, oseća se odlično, jednostavno zdravo ždrebe, rekao je direktro Veterinarske stanice u Jagodini dr Slaviša Tanasković i dodao da nije poznato ko je vlasnik ždrebeta jer nije čipovano.
Ljubitelj i zaštitar životnja Inda Marjanović potvrdila je da nema tragova zlostavljanja.
-Nema rana, nema ničega po telu. Koliko se razumem u životinje, mazi se možete da mu priđete, pije vodu, jede, nije agresivno, ne deluje uplašeno, sasvim je u redu, kazala je ona.
Milošević je priveden u policiju i očekuje se odluka da li će mu biti doređene zadržavanje do 48 sati. Zbog zlostavljanja konja pre godinu dana on je osuđen na šest meseci zatvora, tri godine uslovno. Ukoliko tužilaštvo i sud utvrde da je ponovio krivično delo on će automatski biti sproveden na izdržavanje kazne.