REKOVAC-DESPOTOVCU- U Gornjoj Resavi i Levču u prvi razred je krenuo 221 učenik, u Despotovcu 152 i Rekovcu 69. Prvaka je sve manje u ovim sredinama, ali predsednici opština Nikola Nikolić i Aleksadnar Đorđević odlučili su da posete prvake i uruče poklone.
-Opština Despotovac danas je uručila svim prvacima poklonila rance sa školskim priborom. Vrednost ranca i školskog pribora je 2.500 dinara, rekao je predsednik te opštine.


Jedini su učenici u selu Nadrlje pošli su u prvi razred pošla, a reč je o bratu i sestri Luki i Jani Milanović. Sva područna odeljenja u Levču posetio predsednik opštine Đorđević.
-Svi prvaci dobili su po poklon kao znak pažnje i podrške za dalje školovanje i napredovanje. U samom Rekovcu ove školske godine u prvi razred krenuće samo 14 učenika, što potvrđuje da se broj đaka smanjuje i u mestu sa najvećim brojem stanovnika a ne samo po isturenim odeljenjima, kazao je on.
To je ilustrovao podatokom da je u Motriću samo jedan đak prvak, u Velikoj Kruševici dvoje, dok je u Dragovu u prvi razred krenulo 12.

 Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta opština Rekovac i Despotovac.