NESTALA DEVOJČICA IZ SVILAJNCA

SVILAJNAC- Maja Maksić (16) iz Svilajnca nestala je u ponedeljak 29. avgusta. Njeni roditelji su prijavili nestanak. Oni mole građane da svaku informaciju o nestaloj devojčici prijave najbližoj policijskoj stanici ili na broj 0638409970.
-Ne znamo gde je ona, zašto je otišla. Momka nije imala, niti je kod drugarice otišla, celu rodbinu sam obišao i nema je nigde. Ne znamo šta bi moglo da joj se dogodi. Javili smo policiji za njen nestanak. Tražili smo od policije da obave pretragu terena, reka i brda. Kod nas svađe nije bilo. Tog dana je sve bilo normalno, niko je nije dirao ili udario. Bila je vesela, pošla da pomogne ocu i majci. Ona završila osnovnu školu i kući je pomagala majci, priča Milan Maksić, majin brat.
Roditelji nestale devojčice kažu da je ona u ponedeljak oko podneva izašla iz porodične kuće u ulici Janka Veselinova da baci smeće u obližnji kontejner. Međutim, Maja je ušla u parkirani automobil, roditelji su potračali za njom da je zaustave, ali nisu uspeli ni registraciju da vide. Od tada joj se gubi svaki trag. Na sebi je u trenutku nestanka imala imala belu letnju majicu sa aplikacijom srca i crnu suknju.
-Šestočlana porodica Maksić Dragan, Dragana, Maja, Marjana, Milan i Marko žive u stambenom kontejneru od tridesetak kvadrata i to je neadekvatno za život. Dugo su živeli kao podstanari, da bi posle poplave u maju 2014 godine postali problem jer nisu imali smeštaj. Pokušali smo da im pomognemo preko organizacije Help, da im se sagradi kuća, ali nisu imali adekvatan plac. Kada je njihova baka prenela plac na oca porodice akcija Helpa je bila završena, kažu u Centru za socijalni rad.
Maksići su korisnici su Centra za socijali rad i reč je o Romskoj porodici. Maja je više puta do sada odlazila od kuće i zatim se vraćala. Roditelji su i ranije prijavljivali policiji njene odlaske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *