PARAĆIN-Na jučerašnjoj sednici SO Paraćin vladajuća većina podržala je predlog trojice opozicionih odbornika SNS o formiranju Sportsko rekreacionog centra Jedinstvo. Pored usvanja inicijative trojice odbornika SNS, za o vlašćeno lice u SRC Jedinstvo postavljan je predsednik Saveta za sport i omladinu SNS Goran Marković.
-Završena još jedna sednica skupštine opštine, potvrđeno proširenje koalicije, napisao je posle te sednice na svom nalogu na društvenim mrežama predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, koji se nije javljao na telefon da prokomentriše novonastalu situaciju.


Na telefon se nije javljao ni šef odborničke grupe SNS Jovica Rajić, koji je na sednici skupštine kritikovao osnivanje tri sportske i kulturne ustanove, govoreći da je reč o novom trošku za budžet opštine i političkom namirivanju. Zatim ga je odbornik Novog koncepta –SDS Ivica Rakić pitao da objasni da li su odbornici SNS vlast ili opozicija, jer jedni kritikuju, a drugi predlažu i glasaju za odluke većine. Na to mu je Rajić ljutito odgovorio da to unutrašnja stvar SNS i da se ne meša u to, te da će ponašanje odbornika biti razmotreno na stranačkim organima.
-Paunović je ,,zacementirao” vlast u naredne četiri godine, jer sada ima 38 odbronika od 55. Verovatno je da u redu čekaju i drugi odbornici da prave ,,trgovinu”, ako mogu i ako im dozvoli aktulena vlast. U prvom redu je lični interes, a tek onda društva, građana i poštovanja političkih uverenja. Vlasti su zvanično prišli četvoro odbornika Novog koncepta-SDS, a po mojim saznanjima trojica odbornika SNS glasa za odluke većine. Može samo na papiru da stoji da su opozicija, a u stvari su svi na na strani vlasti. Paraćin je opština u kojoj jedna politička opcija vlada 20 godina. To će ostati upisano u istoriji grada, kaže Milan Ilić, predsednik NVO Alternativni parlament građana.
Koaliciju na vlasti u Paraćinu čine stranke demokratrske opcije okupljene oko koalicije ,,Saša Paunović-Sigurno napred za Paraćin”, Pokreta ,,Svi za Paraćin, Pokreta za selo i grad, Novog koncepta –SDS i Ruske stranke, dok su opoziciji SNS i SPS-JS.