PARAĆIN-Cemenatara CRH Srbija u Popovcu kod Paraćina danas je prvi put organizovala Eko dan za učenike OŠ Branko Radičević u saradnji sa vodećom organizacijom iz oblasti životne sredine Supernaturalom iz Beograda. Ta kompanija je dónela odluku da jedan dan izdvoji i posveti očuvanju životne sredine, i to upravo kroz zabavan način u radu sa mališanima i edukacijom na temu uticaja i odgovornosti u očuvanju prirode.


-Održivi razvoj je deo poslovne strategije CRH Srbije, a zaštita životne sredine, zbog prirode posla kojim se bavimo, predstavlja jedan od naših najvažnijih prioriteta. Želeli smo i na ovaj način da našu fabriku otvorimo prema najmlađim komšijama i da pokušamo da utičemo na stvaranje dobrih navika i uzdizanje svesti o važnosti sopstvene odgovornosti za prirodu u kojoj živimo, rekao je generalni direktor te kompanije Frederik Obe.
Kao rezultat angažmana đaka iz Popovca, Bošnjana i Buljana, u parku je postavljeno 20 kućica sa hranilicama za ptice i veverice, koje su ukrasile i oživele prelepi park CRH Srbije.
-Preko šezdeset učenika OŠ Branko Radičević je nekoliko sati uživalo u fabričkom parku, koji se prostire na nekoliko hektara, i kroz različite radionice imalo priliku da uči i saznaje o zaštiti životne sredine, kao i o biljnom i životinjskom svetu, rekao je rukovodialc Supernaturala Srđan Stanković i dodao da su mališani učestvovali u radionicama ukrašavanja kućica za ptice i veverice, te saznali kako ove male životinje žive, zatim su sadili biljke i učestvovali u potrazi za ,,blagom“, odnosno na više lokacija je u okviru parka su bile sakrivene informacije o biljkama i prirodi.
Eko-dan trebalo bi da postane tradicionalna manifestacija CRH Srbije, a sledeći događaj će biti organizovan u proleće 2017. godine