ĆUPRIJA-Jedna od naših najboljih glumica Neda Arnerić prvi put posle oporavka nastupiće sa kolegom feđom Stojanovićem u Ćupriji na 35. Matićevim danima u pozorišnoj predstavi „Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo“ po tekstu Milana Nikolića i režiji Erola Kadića. Predstava je zakazana za četvrtak u 20 sati u sali„Dušan Skovran“. Ona je u posle događaja koji se umalo završio tragedijom,kada je u maju pala sa terase svog stana na Vračaru, bila nekoliko meseci na oporavku.


Inače,u Muzeju „Horeum Margi –Ravno“ u Ćupriji večeras u 18 sati svečano će biti otvoreni 35. Matićevi dani. Matićeve dane otvara predstavnik Opštine Ćuprija, a izložbu „Dušan Matić u nadrealizmu“ otvoriće Aleksandra Mirčić, kustos Muzeja savremene umetnosti u Beogradu. Izložba je deo projekta ,,Evropski kontekst srpskog nadrealizma”.
Za petak je predviđeno da u amfiteatru Moravskog parka nastupi Hor Čarolija i Leontina Vukomanović, kao i poetsko veče „Večiti plamen“ na kome učestvuju
članovi Književnog kluba „Dušan Matić“, pesnici iz Pomoravskog okruga i gosti iz Subotice.
U ponedeljak će u Narodnoj biblioteci „Dušan Matić“ biti predstavljena knjiga Radovana Popovića „Priča o Dušanu Matiću“, dok će u sali „Dušan Skovran“ biti održan koncert kamernog orkestra ,,Gudači Svetog Đorđa” iz Beograda.
U utorak je predviđen Okrugli sto na temu „Matićeva ogledala“ uz učešće najeminentnijih poznavalava i istraživača Matićevog dela i njegovog uticaja na srpsku književnost. Posle toga uslediće dodela književne nagrade „Matićev šal“
U sredu će u Muzeju „Horeum Margi – Ravno“ biti otvorena izložba umetničkih dela nastalih po motivima iz stvaralaštva Dušana Matića koji su prispeli na konkurs „Matiću u čast“ , kao i proglašenje najboljeg umetničkog dela prispelog na konkurs. U muzičkom delu učestvuju učenici Škole za muzičke talente.

Pozitivni primeri Razglednica iz Ćuprije – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija.