JAGODINA-U Višem sudu u Jagodini na dve godine zatvora osuđen je R.V. (53) iz Jagodine zbog pokušaja obljube teško obolesne šesnestogodišnjakinje. Majka devojke početkom godine prijavila je policiji da je R.V. silovao njenu ćerku. Tada je R.V. uhapšen i određen mu je pritvor zbog sumnje da je počinio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem u pokušaju.
-Rade je pokušao da ima odnos sa tinejdžerkom, nije je silovao, niti su imali bilo kakav seksualni odnos. Navodno je odustao, jer je devojčica plakala. Predhodno je ona došla u njegovu kuću zbog nekog posla. On je bio ljubavnoj u vezi sa njenom majkom N.S. oko godinu dana, tako da je bio poznat porodici i nije bio sumnjiv u tom smislu. Majka ju je pustila da ide kod njega, međutim, on je iskoristio to poverenje, prvo su se masirali, a zatim je i pokušao da ima seksualni odnos sa devojčicom, koja je pritom obolela od kancera i zbog psihičkih smetnji mentalno na nivou deteta, pisali su tada mediji nezvaničen detalje iz istrage.
Inače, R. V. je bio toliko dobar prijatelj nesrećne porodice, koja je inače izbegla sa Kosmeta, da je čak i S.S. (22) rođenog brata svoje žrtve podučavao mehaničarskom zanatu u svojoj radnji.
-Svi smo u šoku. Znamo Radeta kao dobrog čoveka i komšiju. Svima je pomagao, uvek na svoju šetu. Živeo je sam u kući i bio je u vezi sa N.S. Letos dok je ona bila kod njega u kući I.S. se igrala u dvorištu, pričaju komšije.
Pokušaj obljube dogodio se 13 januara, a dan posle devojčica je to ispričala majci , kojoj ni na kraj pameti nije palo da bi njihov dobri porodični prijatelj pokušati tako nešto gnusno. Posle saslušanja na poligrafu Radovan je priznao pokušaj obljube. Komšije za R.V. kažu da je bio profesionlani vojnik u Legiji staranaca I da se pre desetak godina vratio u Srbiju.