JAGODINA-Prva grupa dece od 140 učenika iz Niša, koji su jutros doputovali u Jagodinu, stigla je u pomoravsku prestonicu u pratnji učitelja i roditelja – vozom. Mnogi od njih nikada ranije nisu putovali vozom pa je za njih ovo bio lep događaj. Putovanje vozom samo je bio početak zanimljivog dana koji su proveli u Jagodini uživajući u atrakcijama koji ovaj grad nudi.Putovanje vozom organizovale su Železnice Srbije i ovo je jedna od akcija u kojoj želimo da pokažemo da su vozovi bezbedni, bešumni i tačni. Došli smo na ideju da decu izvedemo iz virtuelnog i vratimo u realni svet. Jagodina je idealno mesto gde deca imaju šta da vide. Oduševljeni su i vozom i jagodinskim zanimljivostima, rekla je Vesna Cvetković iz Železnica Srbije.
Prosvetna radnica OŠ „Ćele Kula“ Maja Jocić rekla je da su se deca lepo provela i da je najveći utisak na njih ostavio ZOO vrt. Deca su bila oduševljena žirafom i tigrićima koje su radnici ZOO vrta izveli kako bi mališani mogli da ih pomaze i fotografišu se s njima.
-Predivni su parkovi, sve je čisto, veoma lepo mesto i za one koji žele da se opuste i za one koji traže zabavu. Jagodina je mnogo uložila i mnogo radi na promociji onoga što je zaista dobro za videti. Ovaj grad naš je čest izbor za vikend, kaže Vesna Stepić.
Lepo vreme u septembru ide na ruku posetiocima iz svih krajeva Srbije i inostranstva koji mogu da uživaju u obilasku jagodinskih atrakcija.Jagdinu će u toku ovog vikenda posetiti oko 400 mališana iz cene Srbije.