RESAVICA- Država će početkom oktobra isplati drugu ratu od 50.000 dinara rudarima Resavice na ime neisplaćenog smenskog rada, to je dogovoreno na sastanku u Ministarstvu energetike i rudarstva sa sindikatima.
-Sporazum sa poslovodstvom potpisalo je 2.400 zaposlenih,dok 1.300 nije. Izvršenja, međutim, još uvek traju bez prestanka i ako se nastavi ovim tempom prete da ugroze proizvodnju, čak i da dovedu do prekida proizvodnje. Praktično sav ugalj koji proizvedemo izvršitelji plene, umesto da ga isporučimo i naplatimo od EPS, potvrdio je predsednik Sindikata Nebojša Milenković.
Izvršitelji su po sudskim presudama rudara za neisplaćen smenski rad do sada zaplenili ugalj i drugu vrednu robu u rudnicima Resavice za 47 miliona dinara, a prodali je za 22 miliona. Dug po tom osnovu je oko 2 milijarde dinara.
-Nismo razgovarali oko visine otpremnina, očekujemo da nam ponude stimulativne otpremnine, ali ne u visini kao u EPS. To bi bio jedan o načina rešavanja ljudi koji žele da odu dobrovoljno iz preduzeća. Ponudu od 200 evra po godini staža nismo prihvatili, rekao je Milenković.

Pozitivni primeri-Razglednica iz Despotovca – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Despotovac