ĆIĆEVAC-Zdravfest 2016 u Ćićevcu, odnosno 4.Međunarodni festival zdravlja, šumskih plodova, lekovitog bilja, sušenog voća i povrća, pčelinjih proizvoda, starih – zaboravljenih jela domaće kuhinje, etno tradicije, smotre folklora i srpske kulture, održan je na platou Ekonomsko-trgovinske škole. Festival zdravlja  okupio je, pored predstavnika Srbije, i ekipe iz  Puconci iz Slovenije, Sveti Nikole i Staro Nagoričane iz Makedonije, Aralis iz Turske i Berane iz Crne Gore.

– Postavljajući ovu temu i zadatak pred nama, jedini je cilj bio da se ljudi druže, da se nađu u jednom mestu, da pripreme hranu, da se ekipe okupe, posluže i da sve prođe pozitivno i opušteno. To je cela poenta teme “Zdrav fest”, rekao je predsednik Opštine Ćićevac Zlatan Krkić, otvarajući Zdrav fest 2016.

Svoje umeće u pripremanju tradicionalne srpske hrane danas je pokazalo preko 50 ekipa i učesnika. U takmičarskom delu je nastupilo oko 30, dok je za revijalni deo bilo prijavljeno oko 20 ekipa, a takmičenje je bilo podeljeno u 5 kategorija. “Zdrav fest 2016” okupio je i veliki broj izlagača, a posetioci su bili u prilici da obiđu i štandove na kojima su izloženi i ručno izrađeni odevni predmeti, raznovrsni proizvodi od meda, narodne rukotvorine i slično. Dodeljene su nagrade u kategorijama za najbolju proju, pogaču i srpsku gibanicu, zimnicu, domaće sokove, kompote i likere, najoriginalniji recept, najbolji kotlić i najbolje opremljen etno štand.Organizatori ovog festivala su Narodna biblioteka Ćićevac i opština Ćićevac.  Na festivalu je nastupio  dečji hor Zvončići, a zatim su nastupila lulturno-umetnička društva.

.