DESPOTOVAC-Na predlog tužioca Višeg suda V.Z. (44) iz Bukovca kod Despotovca u Višem sudu određen  je pritvor do 30 dana, potvrđeno je u Višem tužilaštvu. On se sumnjiči da je od 2011. godine primoravao svoju pastorku M.S. (14) na seksulane odnose uz, kako se osnovano sumnja a policija istražuje, prećutno odobrenje njene majke. Protiv njega je podnesena krivična prijava za silovanje i to za teži oblik za koji je najmanja zaprećena kazna 10 godina zatvora, a maksimalna 40 godina. Nesrećna devojčica nedavno se u školi  požalila o hororu koji traje pet godina, te je tako  informacija došla do policije.

-Oni su najsiromašnija porodica u selu. Rus je došao na miraz kod Dace, ali je oduvek bio problematičan. Međutim, nismo očekivali da se ovako nešto dogodi. Ovo je prava noćna mora, da dete toliko dugo muče i da niko ne zna šta se događa, kažu meštani Bukovca.

Sumnja se  se da je očuh V.Z. u proteklih pet godina svoju pastorku M. S. (14) prisiljavao na seksualne odnose. Prema bliskom izvoru iz istrage očuh je prvi put silovao pastoru kada je imala samo 9 godina.Pokušavao je da je poklonima  i pažnjom veže za sebe, ali bilo je i situacija kada je joj je pretio ukoliko se protivi njegovim zahtevima. Kada se žalila majci, umesto podrške, dobila bi grdnju. Tada je shvatila da majka ne želi da joj pomogne iz nekog razloga, pa je odlučila da priča o tome u društvu,a  na to je navela i kampanja protiv pedofila, kao i javno upućen poziv žrtvama da prijave zlostavljanje.