Servet Ramadani, Goranac, vlasnik poslastičarnice u Jagodini doneo je odluku da stipendira Jovanu najstariju od devetoro dece porodice Stojanović iz Vinorače. Umesto proslave pet decenija rada najpoznatije poslastičarnice, Ramadani se odlučio da stipendira  najstariju ćerku dvanaestočlane porodice.

– Povod za pomoć porodici Stojanović je pola veka poslastičarnice “Pelivan” koju su otvorili moj pokojni otac Ehat i majka Rajma. Mislim da je ovo najbolji način obeležavanja značajnog jubileja, daleko bolji nego da ga proslavljamo u nekoj kafani, kazao je Servet i rekao da će porodicu obilaziti najmanje jednom mesečno i dodatno pomagati ako im bude potrebno.

Jovana je student prve godine Biohemije na Hemijskom fakultetu u Beogradu i naredne četiri godine dobijaće po 15 hiljada dinara mesečno.

-Znaću da trebam više da učim,prvo za svoju porodicu, a onda i za sebe, da bi kasnije mogla i njima da pomognem, da bi nešto mogla u životu da postignem. Presrećna sam, jer sam razmišljala da odustanem od studiranja.Moji su brinuli kako će da plate školarinu, priča  ona i dodaje da će ukazano poverenje opravdati desetkama i diplomom.

– Odricanje za nas nikada nije bilo teško. Deca su nam svakog dana predstavljala veliku radost, sreću i blagoslov. Mislim da smo lepo vaspitali decu, a srećan sam što su svi odlični đaci. Ali, za Jovanu nam mesečno treba najmanje 20 hiljada dinara, za Nikolu, koji pohađa Poljoprivrednu školu u Svilajncu, pet hiljada manje, objašnjava Goran, koji privatno radi od 12 do 15 sati .

Njegova supruga Jasmina potvrđuje da dosta novca treba izdvoji i za školovanje Teodore (16), Jovana (12), Ksenije (10) i Sofije (8)., ali kaže da joj ništa nije teško, jer su uigran tim, pa starija deca brinu o najmlađima: Emiliji (5), Marku (3) i devetomesečnoj Milici.

Ramadanijevi, Goranci iz opštine Dragaš na Kosovu i Metohiji, koji su se 1965. godine doselili u Jagodinu, poznati su darodavci, jer su često pomagali pojedince, sportske organizacije i učestvovali u brojnim humanitarnim akcijama.

– Najponosniji sam što smo otac i ja odškolovali Vesnu, Velinka i Nenada Bogićevića, koji su posle velike nesreće u jami “Strmosten” rudnika “Rembas” ostali bez oca, dok im je majka umrla dve godine ranije. Vesna i Velinko sada žive u Londonu. Ovo je mnogo srećniji trenutak i puno mi je srce kada vidim ovoliko dece, jer je moja baka imala šesnaestoro, kažei Servet.

On ima kćerke Merjam i Rajmu i sina Azima, koji su mu podarili šestoro unučadi.