PARAĆIN-Umetnik Zoran Ivanović iz Paraćina predstavio je u tom gradu mozaik Svetih Apostola Petra i Pavla pre konačnog postavljanja na zidovima istomene crkve u Jagodini. Reč je o mozaiku od poludragog kamenja i venecijanskog stakla.

-Ovo je veoma zahtevna tehnika i traži studiozan prilaz. Pet meseci sam probdeo u drugovanju sa tim kamenjem. Kada je posao okončan, kamen koji mi je pao sa srca čuvam da ga upotrebim za neki novi mozaik, rekao je Ivanović.

Delovi mozaika napravljeni su od kamena sa Hilandara i Svete Gore. Donator mozaika za novu crkvu u Jagodini je Miroslav Mihajlović.

-Kada mislite da ste pali i na dnu, uvek je tu bog da vas podigne, drži i uzdigne da idete dalje. Treba otvoriti srce i izučavati Bibliju. Mladi treba da pohađaju veronauku i izučavaju pravoslavlje. Ovo je zahvalnsot bogu koji me je doržao i dao snage da istarjem na ovom putu, neka blagoslov bude crkvi i narodu, poručio je Mihajlović.

Direktor Turističke organizacije u Paraćinu Aljoša Gligorijević istakao je da je reč o fantističnom, remek delu Zorana Ivanovića, a da Paraćinci imaju priliku da vide mozaik pre postavljanja u ,,regionalnom centru Pomoravlja“.