JAGODINA-Student Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini Đorđe Bogdanović iz Užica odbranio je diplomski rad sa ocenom deset u šumadijskoj narodnoj nošnji, koja je stara 35 godina. On je prvi student na Univerzitetu u Kragujevcu, ali i u Srbiji, koji je branio diplomski rad u narodnoj nošnji.

-Zbog velikog poštovanja  prema tradiciji, ali i kao dugogodišnji igrač i pevač KUD Sevojno, odlučio sam da svečan čin odbrane diplomskog rada uveličam narodnom nošnjom. Ovo su prave vrednosti i pokušavam da afirmišem narodne običaje kroz igru i pesmu. Svi su se oduševili mojom idejom, naravno predhodno sam dobio dozvolu rukovodstva fakulteta, priča Bogdanović.

Porodica ga je upisala na fakultet u Jagodini, dok je on bio na međunarodnom fesitivalu u Rumuniji, tada je obećao drugarima iz ansambla da će diplomirati u narodnoj nošnji.

-Obećanje sam ispunio i obukao narodnu nošnju. Kolege su mi odale priznanje na posebnosti i doslednosti. Mnogi nisu verovali da ću to i da uradim, kaže kroz osmeh Bogdanović.

On, inače, vodi folklornu sekciju i peva u horu fakulteta, a folkolorom se bavi 15 godina. Sala u kojoj je branio diplomski rad bila je dupke puna, a Bogdanovića su podržavali profesori, kolege i porodica. Njegove ambicije su da u nastavku naučnog rada stekne najviša zvanja i ostane na fakultetu kao predavač. Bogdanović je diplomirao na studijskom programu Vaspitač u domovima na temu ,,Škola kao faktor organizacije slobodnog vremena mladih”,a njegov mentor je bila profesor Gordana Budimir Ninković.