PARAĆIN-NVO Alternativni parlament građana postavio je danas u centru Paraćina  transparent sa podrškom Donaldu Trampu na predsedničkim izborima u SAD. Na platnu površine 24 kvadrata je velika slika Trampa i napis ,,lav protiv zmije“, što je asocijacija na Trampa i Hilari Klinton.

– Podržavamo Trampa, jer ne želimo da Klintonovi ponovo uđu u Belu kuću i  vode dobro poznatu politiku prema Srbiji. Građanima Srbije i Paraćina nije svejedno ko će pobediti na predsedničkim izborima u SAD, kaže predsednik te NVO Milan Ilić i podseća na stradanja Srbije za vreme NATO bombardovanja, odnosno tragedije na mostu kod Varvarina, ugljenisana tela na mostu u Grdeličkoj klisuri, kasene bombe Nišu, kao i svih nevinih žrtava koje su pale u Srbiji.

-Stav i ponašanje premijera Aleksandra Vučića, kada ga je Bil Klinton lupkao po ramenu u Vašingtonu, ne možemo da opravdavamo. Mi smo protiv toga, jer se ne slažemo sa tim stavom Vučića, ni sa mogućim Klintonovim zaključkom koji je mogao da izvuče iz takvog njegovog ponašanja, objasnio je on.

Ilić je ocenjuje da 95 odsto građana Srbije i Paraćina podržava Trampa, a da se podrška za Klintonovu može nabrojati na prste jedne ruke.

-Apsolutno nisam sreo nikog ko je za Klintonove. Pošto su Sarajevo i Priština okućeni porodičnim fotografijama Klintonovih, smatram je to način da i mi izrazimo svoj stav. Bićemo ogorčeni ako pobede Klintonovi, zaključio je on.