JAGODINA-Osnovno tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv Slobodana Miloševića (48) iz Dobe Vode kod Jagodine zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja i suđenje je zakazano u Osnovnom sudu za 8. decembar, potvrđeno je u tom sudu. On se tereti za događaje od 19. i 20. avgusta kada je, prema otužnici, na zelenoj pijaci tukao ždrebe bičem po nogama i telu. Milošević je tada uhapšen i sproveden u zatvor na odsluženje predhodne kazne zatvora od 3 meseca zbog istog krivičnog dela.

Slobodan Milošević i konj koga je tukao 2014. godine
Slobodan Milošević i konj koga je tukao 2014. godine

Zlostavljani konj je zbrinut u azilu u Lapovu. Građani su prijavljivali policiji da Milošević tuče i jaše ždrebe, te da ga vodi kroz pijacu ili ostavlja vezano za banderu. Veterinarski inspektori i veterinari su tada izvršili klinički pregled ždrebeta starog oko godinu dana. U tom izveštaju stoji da  ,,vidljivih, svežih rada na koži i mekim organima, kao i na bilo kome delu tela nema, odnosno nema tragova zlostavljanja, udaraca ili bilo čega“. Ljubitelji i zaštitari životnja tada su tvrdili da nema tragova zlostavljanja. Jedina nepoznanica je bila oko vlasnika ždrebeta, jer nije čipovano. Inače, Milošević je postao poznat široj javnosti posle incidenta u decembru 2014. godine u centru Jagodine, kada je brutalno tukao iznemoglog konja.

Milošević pored pretučenog konja decembra 2014. godine
Milošević pored pretučenog konja decembra 2014. godine

Posle burne reakcije građana , Milošević se pomerio od prebijenog konja, koji je zatim vraćen vlasniku, ali njegova dalja sudbina nije poznata. Milošević je osuđen na tromsečnu zatvorsku kaznu.