JAGODINA-Vladika šumadijski Jovan, danas je u Jagodini, sa sveštenstvom Crkvene opštine Jagodine, osveštao novosagrađenu crkvu posvećenu Svetoj Petki Paraskevi.
Ceremoniji osveštenja i prvoj arhijerejskoj liturgiji u novoosveštanoj crkvi, prisustovao je veliki broj vernika iz Jagodine i Pomoravlja.
-Neka Gospod molitvama Svete matere Paraskeve i svetog velikomučenika kosovskog Lazara bude vama na radost, na spasenje i duhovni napredak, rekao je vladika obraćajući se vernicima.
Reč je o petom hramu u Jagodini. Projekat crkve je urađen prema hramu Svetog Simeona u Las Vegasu koji je izradio arhitekta Oto Urban, a preradio ga i prilagodio terenu u Jagodini arhitekta iz Jagodine Mališa Milenković.

Grupa freskopisaca iz Jagodine darovala oslikavanje kupole crkve “Prepodobne majke Paraskeve”, u Turističkom kompleksu u Jagodini, koja će biti osvešta 27.oktobra kada se obeležava Sveta Petka.
Reč je o freskopiscima Daliboru Stankoviću, Bojanu Aničiću iz Jagodine i Stefanu Derikonjiću iz Priboja, sa pomoćnicima Darkom Vasićem, Ivanom Vasiljevićem i Igorom Jonićem, koji pripadaju ekipi Stanoja Bogićevića iz Jagodine
-Uradili smo, sa blagoslovom vladike šumadijskog Jovana, kupolu sa freskom Hrista Pantokratora i osam proroka i osam apostola, na 82 kvadrata. Radili smo oko mesec dana, određivali vreme kada je hladnije jer je u kupoli, na skelama, bilo veoma vruće, rekao je Aničić.
-Ovo je naš dar crkvi, čiji smo parohijani, a na ideju da to uradimo došli smo Stanković i ja”, dodao je Aničić.