JAGODINA-Nezapamćen zločin u Donjem Vidovu kod Paraćina, zlostavljao suprugu do smrti, a zatim pio pivo i častio meštane! Gradimir Jocić negirao je da počinio ubistvo supruge Daliborke (41) i rekao da se ne seća šta se dogodilo, odnosno da ima ,,rupe u pamćenju”, rekao je zamenik Višeg tužioca u Jagodini Slavko Knežević posle saslušanja osumnjičenog. Tužilac  je predložio određivanje pritvora  Jociću i obdukciju tela preminule Daliborke. Prilikom hapšenja kod Jocića je pronađen okrvavljeni nož sa kojim je on sekao Daliborku po telu, zbog čega je ona iskrvarila na smrt.  Ona je preminula posle stravičnog višesatnog zlostavljanja, a na kraju ju je Gradimir bacio sa terase. Njenog četvorogodišnjeg sina, koji je živeo sa njima, komšije su pronašle na terasi u suzama i jaucima. Dete je preuzeo Centar za socijalni rad.

-Bolestan čovek, njega su lečili u Švajcarskoj i posle penzionisanja se vratio u Srbiju. Žalim je što je mlada žena umrla na takav način. Došla je iz Bošnjana. Oni su, pre venčanja ove godine, bili u vezi tri, četiri godine. Gradimir je čak naručio nova kola, išli su na more. Lepo su živeli. Niko ne zna razlog svađe i zašto je došlo da je ubistva, priča meštanka Milena Marković.

Ona kaže da je posle zlostavljanja Daliborke, Gradimir šetao selom sav okrvaljen, niko nije smeo da mu priđe.

-To se desilo oko 6 sati, a on je do 8 sati šetao selom. Presvukao je garderobu, ali onako krvav po licu išao je  do radnje i crkve, a zatim šetao po selu. Mislila sam da ga je neko tukao kada sam ga videla krvavog, nije bio agresivan. Nisu mu se videle oči od krvi po licu, samo sam sagla glavu, kaže ona Milena Marković.

Gradimir je u lokalnoj radnji pio pivo posle ubistva, čak častio jednog mešanina, i pričao je da ga je neko napao i tukao. Navodno, nije znao gde mu je supruga, ali je pričao da je dete na terasi i da plače za majkom. Pokušao je pozajmi bicikulu iz crkvenog dvorišta, ali mu klisar nije dozvolio. Niko od meštana nije sumnjao da počionio tako mostruozan zločin.

-Kažu da joj je odsekao kosu, seko po grudima. Sinoć mu je došao kamion sa dve tone cementa i blokovima, trebalo je da zida nešto. Bio je jako čudan radili smo jedan posao i sve je bilo u redu do trenutka plaćanja, tada mi je rekao da se ,,gubim iz avlije“. Muški je pio, ali tada je jedva pričao. Mešao je alkohol sa lekovima i to je bilo kritično, Miroljub Rajić

Posle prijave komšija policija i hitna pomoć su zatekle nesrećnu ženu u dorištu ispred kuće, pokušana je reeanimacija, ali nije bilo uspeha.

-Daliborka je mrtva dovežena u bolnicu, smrt je nastupila zbog višestukih povreda opasnih po život, nije joj bilo spasa, kazali su u toj bolnici.

Daliborka se udala za Gradimira ove godine i to joj je treći brak. Ona ima dvoje dece iz prvog braka i jedno iz drugog, a Gradimr ima dve ćerke iz prvog braka i one žive u inostranstvu. On je živeo u Švajcarskoj do penzinisanja, a ona je radila u komunalnom preduzeću.