PARAĆIN-Aktivisti i odbornici Pokreta za selo i grad-Ekološkog pokreta iz Paraćina danas su tročlanoj porodici Damljanović iz naselja Vrapčani u tom gradu, posle  rekonstrukcije i adaptacije, predali na upotrebu kuću. Damljanovići su socijalno ugroženi i korisnici socijalne pomoći.

-Dobili smo vodu, kupatilo i kuhinju u kući!U kratkom vremenskom roku sve je urađeno, dobili smo potpuno novu kuću za zimu. Sve je novo, kaže Ema Damljanović, koja živi u kući ćerkom Teodorom i majkom Snežanom.

Reč je o 11. porodici od početka godine  kojoj su obezbeđeni su humani uslovi života primereni 21. Veku, a sredstva, u visini od preko 300. hiljada dinara, obezbeđena su od dnevnica odbornika i humanitarnih priloga. Dozidavanjem dve nove prostorije, ta porodica prvi put ima kuhinju i kupatilo, postojeće prostorije su okrečene, a dozidan je i prilaz kući. U celom stambenom objektu postavljen je laminat i izvršena je sanacija plafona. Tim Pokreta za selo i grad-Ekološkog pokreta nastavlja sa društvenim angažmanom mnogobrojnim humanim akcijama.

Razglednica iz Paraćina – Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Paraćin