ĆUPRIJA-Na 60. Balkanskom krosu u Ćupriji turski atletičari pokazali su apsolutnu dominaciju osvojivši 6 zlatnih medalja u ekipnom plasmanu, ali i pojedinačno sa 14 odličja od ukupno 18 u šest trka. Ekipno reprezentacija Turske je prva, Rumunije druga i Bugarske treća. Na takmičenju je učestvovalo 13 reprezantacija sa 250 takmičara. Najbolji u seniorskoj konkurenciji bili su rumunka Bobocel Ancuta i turčin Omer Tucer. Najbolji plasman za Srbiju je peto mesto juniora Elzana Bibića, dok je na prvom nastupu u seniorskoj konkurenciji Amela Terzić bila 11 . Selektor Slobodan Popović rekao je da je to realnost u ovom trenutku, ali i da našim  dugoprugašima više odgovora prolećni termin održavanja krosa, jer je jesen kraj sezone.

-Ćuprija je grad atletike i zato je organizovan i jubilarni Balkanski kros. Ćuprija je grad atletskih legendi, koji su ostvarili najveće rezultate. Ovo je pravi put da Ćuprija ponovo postane atletska sila izgradnjom sportskog kompleksa. Verujem da ćemo 2018. godine u Ćupriji organizovati Balkanijadu na novom stadionu. Svi učesnici otišli su zadovoljni iz Ćuprije. Dragan Zdravković je pokazao,  pored toga što je šampion, odlične organizatorske sposobnosti, rekao je  predsednik ASS Slobodan Branković.

Želja Ćuprije je da ponovo ima atletske šampione, ali uslove za njihovo stvaranje.

-Ovo je prvi korak ka oživljavanju atletike. Početkom 2017. godine počećemo sa realizacijom izgradnje atletskog kompleksa koji će nosti ime legendarnog trenera Aleksandara Ace Petrovića. Reč je o formiranju Atletskog razvojnog centra za Balkan, istakao je predsednik te opštine Ninoslav Erić.

Razglednica iz Ćuprije– Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija