ŠESNAESTOGODIŠNJAK IZGOREO NA PRUZI KOD STAROG JUHORA

JAGODINA-Šesnaestogodišnji dečak J.L. iz Jagodine preminuo je posledica strujnog udara sinoć oko 23 sata na međunarodnoj pruzi nekoliko stotina metara od centra tog grada na lokaciji ,,stari Juhor“ u ulici Jovanče Micića, kada se popeo na napušteni vagon i uhvatio za žicu pod naponom. Ovo je treći takav slučaj za u proteklih nekoliko godina da se mladići penju na stare vagone i ginu od električnog napona.

-On je sa drugarom došao do napuštenih vagona. Popeo se i pored upozorenje drugara da to ne radi. Prema priči njegovog druga, ispravio se i uhvatio za žicu, tada je nešto puklo i dečak se pretvorio u živu buktinju. Vatrogasci, koji su kasnije došli nisu mogli da ga ugase, pričaju očevidci.

Drug nesrećnog dečaka je otrčao do hitne pomoći, ali spasa nije bilo. Šesnaestogodišnjak je preminuo u trenutku udara.

-Ovde se često događaju nesreće na pružnom prelazu, ali i na vagonima. Nije mi jasno zašto ih ne pomere,stoje ovde tri decenije. Ovo je treća smrt mladića na vagonima. Ne treba da se uhvate za žicu, dovoljno je da se isprave i da poginu, jer je napon visok i zahvata sve u prečniku od 2 metra, kaže čuvar pružnog prelaza.

Stanari obližnjih kuća zahtevali su ukljanjanje vagona, ali niko nije reagovao.

-Nešto je svitnulo i čuo sam da je puklo od 23.30, podmukao zvuk. Znao sam se opet neko popeo na vagon i da se dogodila nesreća. Drug poginulog dečaka nam je pričao da su došli iz grada do napuštenih vagona, da ga je odgovarao od ideje da se popne, ali nije vredelo. Pokušao je da ugasi prijatelja, ali nije uspeo. Njegov otac ga je pred nama pitao zašto je došao do vagona, šta su tu tražili, kada je rekao da ide u grad. Dečak nije imao odgovor, pričaju stanari obližnjih kuća.

Inače, tak deo grada važi za ,,crnu tačku“, jer, pored napuštenih vagona, tu su česte saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom zbog veoma ferkfentngo pružnog prelaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *