JAGODINA-Nepregledna kolona rodbine i prijatelja u ponedeljak je na jagodinskom gradskom groblju odala poštu tragično preminulom šesnaestogodišnjaku Luki Jaramazu. On je preminuo na licu meste u subotu u 23.30 od posledica povreda nastalih strujim udarom, prilikom  penjanja na napušteni vagon u blizini Železničke stanice u Jagodini. Učenici i profesori srednje škole Nikola Tesla, koju je Luka pohađao, uputili su poslednji pozdrav svom drugu. Sahrana je obavljena bez ckvenog obreda, jedan od članova  porodice se u potresnom govoru  oprostio od Luke, pominjući sve njegove kvalitete. Više tužilaštvo započelo je predistražni postupak o okolnostima smrti nesrećnog šesnaestogodišnjaka. Zbog tekstova u medijima neki od roditelja Lukinih drugova bili su jako nervozni, neraspoloženi prema novinarima, pretili tužbama, tražili  ,,dozvole”…dok su šesnaestogodišnjaci sledeći njihov primer i dobacivali novinarima ,,dabogda vam ruke otpale”. Prisećajući se detalja od subote uveče majka jednog od Lukinih drugara kazala je da su se  okupili pre grada kod njih kući.

-To je bio uobičajeni ritual, a zatim bi otišli na Đurđevo Brdo. Luka i Đ.C. su se, međutim,  odvojili od ostalih drugova koji su bili na Đurđevom Brdu i pošli su do grada. Kazali su da idu do starog Juhora. Kada su kasnije pozvali Luku na telefon nije se javljao, dok se Đ.C. javio nekoliko puta kratko i ponavljao ,,Luka, Luka..”, te prekidao vezu. Zabrinuli su se i krenuli su tamo.Zatekli su vozila policije i vatrogasce, priča ta majka.

Ona se kaže da su se deca ,,mnogo potresla i da niko ne zna razlog”. Na sahrani se pričalo da je Luka je nameravao sa vrha vagona telefonom da slika grad.

-On se popeo na napušteni vagon i kada je zamahnuo rukom na gore strujni udar od 25.000 volti ga je bacio sa vagona. Bio je mrtav na licu mesta. Očevidci kažu da je imao vidne povrede glave i da su mu meka tkiva bukvalno izletela. Zatim mu se zapalila odeća, koju ni vatrogasci nisu mogli da ugase. Bukvalo ga je struja iznutra sagorela, pričali su roditelji učenika juče na sahrani.

Sahrani su prisustvovali i vatrogasci, kolege Lukinog oca Steve.