JAGODINA-U organizaciji Skupštine grada Jagodina večeras je šesti put 600 studenata  iz Jagodine i drugih srpskih gradova otputovalo u austrijsku prestonicu Beč. Oni će u Beču boraviti od 8. do 10. novembra.

Snežana Vukašinović
Snežana Vukašinović

-Jagodina je grad mladih i shodno tome oni uživaju niz privilegija, jedan je putovanje u Beč. Putovanje je donacija mnogih donator, dakle grad iz budžeta ne izdvaja ni jedan dinar. Ovo je jedinstvena prilika da studenti iz drugih gradova koji su na jagodinskim fakultetima osete beneficije koje pružamo. Studenti su dobili i džeparac, kazala je zamenica gradonačelnika Snežana Vukašinović.

Tokom boravka u Beču, politički deo delegacije  imaće više razgovora poslanicima bečkog parlamenta i prijem kod zamenika gradonačelnika Beča Johana Gudenusa. U Jagodini studira preko 2.000 studenata iz 45 gradova, a studenti će, osim Univrziteta u Beču, posetiti i mnogobrojne kulturne i istorijske znamenitosti ovog grada. Sa studentima putuju i zaposleni u Dečijim predškolskim ustanovama Jagodine, koji će posetiti ustanove tog tipa i upoznati se sa njihovim načinom rada.