PARAĆIN-NVO Alterantivni parlament građana iz Paraćina organizovaće proslavu pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD, najavio je predsednik te NVO Milan Ilić. Proslava i banket biće organizovani sutra u 13 sati u elitnom ugostiteljskom objektu u tom gradu.tramp-paracin-g-j

-Građani Paraćina bili su apsolutno na strani Trampa, očekivali smo pobedu. On je daleko bolja opcija za Srbiju od kandidatkinje Demokrata. Tramp ne želi krizna žarišta u ovom delu Evrope, a gospođa Klinton je najavljivala da će pojačati vojno prisustvo prema Rusiji i Ukrajini, odnosno baze u Bugarskoj i Rumuniji. Neformalni dan žalosti u Hrvatskoj , BIH, Kosovu i Crnoj Gori dovoljno govori o prilog našoj tezi i podršci Trpamu,rekao je Ilić.

On očekuje da će za Srbiju nastupiti bolje vreme, u kome će Srbi moći SAD da tretiraju kao prijatelja uz ostvarivanje ekonomskih i svih drugih odnosa.

-Zahvaljujem se Srbima u Los Anđelosu, Čikagu, Njujorku i drugim gradovima, kojima je zaigralo srce posle Trampove pobede. Politika SAD će se itekako promeniti prema Srbiji iz više razloga, zaključio je Ilić.

Ta NVO je postavila baner površine 24 kvadtara u centru grada sa likom Trampa i u znak podrške.