PARAĆIN-U čast pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD, Alternativni parlament građana u Paraćinu organizovao je koktel u najelitnijem hotelu u tom gradu. Inače, ta nvo je javno podržala Trampovu kandidaturu i postavila baner površine 24 kvadrata na centru grada.

-Njegova pobeda je velika pobeda za Srbiju. Čestitali smo pobedu Trampu u sredu još u 8.15 kada mu je falilo još četiri glasa do pobede. Planirali smo veselje i trubače u centru grada, ali kiša nas je omela. Zato smo dan kasnije organizovali koktel i proslavu. Očekujemo da Tramp poseti Srbiju i Paraćin. On je rekao da računa na Srbiju i Rusiju, kao potencijalne saradnike i prijatelje u Evropi, time je mnogo rekao. To je takav odjek imalo u Zagrebu, Sarajevu i Prištini da o tome ne treba pričati, danas je u tim gradovima neformalni dan žalosti, kaže predsednik te nvo Milan Ilić.

On je pohvalio Trampovu kampanju i rekao da je siguran da će Srbija imati pozitivne efekte njegovog izbora za predsednika SAD.

-Paraćin je jedini grad u Srbiji koji je decidno rekao da je apsolutno uz Trampa, bez obzira na posledice. Da budem iskren, 80 odsto ljudi koji su dali podršku bilo je protiv Hilari Klinton. Tramp je rekao mnogo pozitivnih stvari u kampanji iz kojih se moglo zaključiti da više ne vidimo protivnika, nego u najmanju ruku saveznika, a biće i više od toga, istakao je Ilić.

On je najavio da će predložiti opštini i državi osnivanje Kancelarije za dijasporu, jer je, pored kapitala, u inostranstvu sva srpska pamet koja može pomoći Srbiji da u najkraćem mogućem roku izađe iz krize.

-Srpska politička elita se plaših mladih i umnih ljudi. Zato ih teraju iz zemlje, da im ne bili konkurencija. Založićemo se za unapređenje kontakata sa dijasporom, zaključio je Ilić.