PARAĆIN-Meštanin Buljana kod Paraćina Borivoje Jovanović finansirao je izgradnju kilometra puta do seoskog groblja, koji je  nosi ime njegovog ujaka Radivoja Miljkovića od koga je nasledio novac.  Vrednost izgradnje je 7,3 miliona, a on je uložio polovinu sredstava. Meštani Buljana više neće imati probleme sa putem do groblja, od koga su ranije strepeli prilikom svake kiše.

– Ujak je preminuo u 81. godini u januaru ove godine. Sa ujnom sam odlučio da deo nasledstva doniram za asfaltiranje puta do groblja, priča Borivoje koji je godinama brinuo o slepom ujaku i nepokretnoj ujni.

-Sada brinem o ujni, jer im je sin umro. Ujak je imao veliku penziju iz Švacarske i otpremninu zato što je tamo na poslu oslepeo. Imali su težak život, objašnjava Borivoje i dodaje da je na taj način želeo da sačuva uspomenu na njegovog ujaka.Zahtev donatora je ispunjen i po asvaltiranju puta postavljena je  tabla sa imenom ujaka.Meštani Buljana ističu da su rešili veliki problem jer je put do groblja na nizbrdici, a prilikom kiša bilo je onemogućeno kretanje povorke sa pokojnikom.

Razglednica iz Paraćina– Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Paraćin