REKOVAC-Preduzeće Eko Radoičić uputilo je ponudu vlastima u Rekovcu da besplatno  obavljaju prikupljanje, odvoženje i skladištenje komunalnog otpada iz domaćinstva, odnosno da ta usluga bude besplatna za sve građane Levča.

-Očekujemo odgovor odbornika SO na našu ponudu, jer građani i opština, te brojne lokalne ustanove, u slučaju pozitivnog odgovora više ne bi plaćali račune za iznošenje smeće. Preuzeli bi troškove edukacije stanovništva kako selektiraju sekundarne sirovine i razdvoje od organskog otpada, što bi dovelo do oslobađanja od plaćanja računa za smeće. Ne bi koristili opštinske subvencije u visini od 900 hiljada dinara mesečno koju opština trenutno plaća. Opština bi jedno trebalo da nam ustupi vozilo ,,smećar“ na korišćenje i preuzeli bi tri radnika. Neka nam daju rok od šest meseci, ukoliko ne ispunimo dogovor neka posao povere drugome, kaže vlasnike te firme Zoran Radoičić.

Zoran Radoičić
Zoran Radoičić

Njegova firma je do sada postavila 150 kontejnera za prikupljanje sekundarnih sirovina u Rekovcu i okolnim selima, a najavljuje da je spreman da duplira broj kontejnera.

-Dogovorio bih se sa lokalnim preduzećima o preuzimanju sekundarni sirovina uz plaćanje nadoknade. Recimo ako je cena papira 4 dinara, plaćao bih im 2 po kilogramu. Rekovac ima dobru ponudu i treba o tome da odluči, navodi Radoičić.

Preduzeće Eko Radoičić je osnovano 2009. godine i bavi se reciklažom sekundarnih sirovina, poseduje sve dozvole za zbrinjavanja komunalnog otpada.

-Zbrinuli smo hiljade tona komunalnog otpada u saradnji sa JP Mermer koje je u likvidaciji, očistili 50 divljih deponija. Rekovac zbog toga može da se pohvali da je jedna od retkih opština u Srbiji koja može da tvrdi da je čista ekološka sredina. Čistili smo vodotokove od petambalaže bez naknade, nabraja Radoičić.

Razglednica iz Rekovca– Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Rekovac