ĆUPRIJA-Utakmicom veterana Partizana i Morave večeras u sporstkom centru Ada u Ćupriji počeo 4. zimski turnir u futsalu ,,Ćuprija 2016”, najpopularniji turnir u centralnoj Srbiji. Za šampionski pehar i nagradu od 400 hiljada dinara boriće se 54 ekipe, a turnir traje do 25. decembra.

-Počeli smo stidljivo pre četiri godine i sada je turnir u futsalu jedan od najpopularnijh u Srbiji, a to dokazuje prisustvo ekipa iz cele države. Reč je o ozbiljnom sportskom spektaklu. Pokušavamo da budemo deo decentralizacije u sportu i zašto ne bi mala sredina poput Ćuprija imala ozbiljnu misiju promocije futsala. Opština Ćuprija podržava turnir zbog razvoj sporta, afirmacija mladih i celokupne sportsko-turističke ponude. Pokušavamo i uspevamo da manifestacija bude samoodrživa, ističe član veća za sport,kulturu i turizam Vladimir Vasiljević.turnir-2-cuprija-g-j

Sportski centar Ada 17 decembra obeležava 30 godina postojanja uz sve nedaće koje su zadesile ovaj objekat. Predviđena je nedelja sportskog centra, besplatni treminio, obuka za mlađe i starije, kao i revijalna utakmica rukometaša Crvena zvezde i Partizana.

-Nagradni fond je 700 hiljada dinara, prvo mesto je 400 hiljada, drugo 200 hiljada I treće 100 hiljada. Prošlogodišnji turinir pratilo je 6.000 gledalaca, kaže  direktor sportskog centra Ivan Aleksić.

Generalni pokrovitelji turnira su Opština Ćuprija i Ravanica, kao i mnogobrojni privrednici.turnir-1-cuprija-g-j

Razglednica iz Ćuprije– Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija