SVILAJNAC-Srđan Fila Filipović danas je na mitingu u centru Svilajnca počeo kampanju za kandidaturu za predsednika Srbije i odbio ponudu da proda svoju  ,,svoju reč“ za 620 hiljada evra. Široj javnosti je poznat kao čovek koji je radio na iskopavanju ostataka dinosaurusa, pa su ga mediji nazvali srpski Indijana Džons.  Reč je o najkontroverznijem srpskom dizajneru enterijera, komercijalnom umetniku, avanturisti, beogradskom klaberu, koji je u svojoj karijeri dizajnirao i izgradio preko 300 kafana, klubova  i kafea. Njegova predsednička kampanja ,,Samo nepošteno“ je drugačija od uobičajenih, odnosno originalna i  tragikomična, poput naše stvarnosti.

-Odlučio sam da uđem u politiku, dosta sam vuko četke i kante, rešio sam da se obogatim. Obećavam vam da ću da vas kradem i lažem. Krađu,mito i korupciju  podići ću na viši nivo, jer mora da bude reda. Vidim ovde mlade ljude i brinem,šta će za njih da ostane da ukradu, kada oni budu došli na čelo države. Uvešćemo sezonu krađe, rekao je Filipović obraćajući se okupljenim građanima.

On je na prvom političkom mitingu licitirao svoju ,,reč“, jer, kako kaže, to mu je jedino preostalo, a novac me je potreban za kampanju.  Međutim, kada je dobio ponudu od 620 hiljada evra odbio je da je proda, već je odlučio da je založi u banci, dobije kredit i nikada ga ne  vrati.

-Proglasiću Svilajnac za glavni grad ukoliko pobedim. Napraviću belu kuću, lično ću je projektovati, najavio je Filipović.

On je, po ugledu na Holandiju, najavio da će legalizovati ,,drogu, kocku i prostituciju“.

-Postaćemo prva turistička velesila, ugostiteljstvo će biti osnovna prviredna grana. Moji prijatelji iz inostranstva nikada nisu hvalili naše fabrike, kažu Srbija ima dobre kafane, lepe žene i ćevape. Unaprediću kafanu, ona nas je održala. Legalizacijom marihuane vratićemo mlade na selo, ističe Filipović i dodaje da će ukinuti ,,plate i penzije“.

U toku decembra on je najavio osnivačku skupštinu njegove stranke ,,Oprem unija“, kao i da je dobio podršku najpoznatijih srpskih starleta za svoju kandidaturu.