ĆIĆEVAC-Agro-mil iz Pojata lider je u živinarstu i proizvodnji stočne hrane u Srbiji. Firma posluje na lokacijama Pojate, Ćićevac, Veliki Popović, Markovac, Aleksinac i Belegiš. Godišnja proizvodnja i prerada od 10 miliona pilića svrstava Agromil u vodeće proizvođače živinskog mesa u Srbiji i region.  Potrebe savremenog tržišta postavile su proizvođačima stočne hrane i pilećeg mesa visoke kriterijume kvaliteta i sofisticirane zahteve. Jedan od retkih proizvođača na domaćem tržištu koji može da odgovori tim zahtevima je Agro-mil iz Pojata.

-Tokom prethodne dve decenije kompanija “Agro-Mil” je od male porodične firme prerasla u modernu kompaniju sa poslovnom filozofijom za novo vreme, zasnovanom na postulatima vrhunsko i pristupačno, kažu u toj firmi.

Od 2014. u vlasništvu Agro-mila nalazi se i živinska klanica sa preradom mesa. Klanica je locirana u Belegišu, nadomak Beograda. Pile inkubirano u AGRO-MIL-ovoj savremenoj inkubatorskoj stanici, odgojeno na AGRO-MIL-ovim farmama, tovljeno AGRO-MIL-ovom stočnom hranom, a čiji su roditelji odgojeni takođe u AGRO-MIL-u je nešto jedinstveno na domaćem tržištu. Ističemo se time da je pileće meso brenda AGRO-MIL drugačije jer imamo potpunu kontrolu celog procesa proizvodnje mesa od uvoza matičnog jata do dostave mesa u mesare i markete gde smo dostupni svojim potrošačima. Sveže i zamrznuto meso svakodnevno dostavlja 15 modernih hladnjača i kombi vozila širom Srbije i regiona.

Početak je bio sa fabrikom za proizvodnju stočne hrane. Sada je kapacitet te fabrike je 25 tona stočne hrane na sat sa dve odvojene linije za dve vrste koncentrata u isto vreme.

-Reč je o najkvalietnijim sirovinama domaće iz domaće proizvodnje i savremenim recepturama za pripremu stočne hrane. Uvozimo matična jata pilića hibrid Ros i odgajamo ih na farmi u Velikom Popoviću, zatim ih eksplatišemo kroz proizvodnju jaja na farmama u Aleksincu i Ćićevcu. U daljem procesu jaja se upućuju u inkubatorsku stanicu u Pojatama, kapaciteta 150.000 jaja nedeljno. Piliće zatim šaljemo na naše farme u Novom Selu, Markovicu i Velikom Popoviću radi tova, kao i mnogobrojnim kooperantima. Oko 10 miliona pilića Agro-mil godišnje proizvede i preradi. Klanica u Belegišu je manjeg kapaciteta, ali sarađujemo i sa klanicama, ističu u toj firmi.

 U sastavu fabrike nalazi se i silosni prostor kapaciteta 7.000 tona za smeštaj svih vrsta hraniva čime je omogućen nesmetan rad fabrike stočne hrane, a zbog sve većih potreba i povećanja proizvodnih kapaciteta silosni prostor je povećan za dodatnih 10.000 tona silosnim prostorom u Ražnju. Brzo i kvalitetno punjenje silosa omogućava moderna kip platforma. U okviru fabrike stočne hrane nalazi se i savremeni magacinski prostor od 1400 m2 koji je izgrađen po svim evropskim tehnološkim standardima.

Agro-mil zapošljava 350 ljudi. Svoje proizvodne plasira na domaćem tržištu, Crnoj Gori i Makedoniji. U planu je izgardnja savremene živinske klanica velikog kapaciteta sa najmodernijom opremom, a reč je o milionskom ulaganju i upošljavanju još stotinka radnika

-Uvozimo kvalitetna matična jata, koristimo najbolje domaće sirovine za stočnu hranu, dakle nema GMO sirovina. Ušli smo u Ros klub 400 i to je njihov način da nas nagrade za dostizanje vrhusnke proizvodnje u smislu utroška hrane po piletu, kvaliteta i randmana mesa, navode u Agro-milu.

Proizvodnja priplodnih jaja obavlja se na farmama u Ćićevcu i Aleksincu. Farme se sastoje iz 18 objekta ukupnog kapaciteta 75.000 matičnih koka u eksploataciji, a nova i kvalitetna instalirana oprema u objektima, proizvođača Big Dutchman, omogućava zadovoljavanje svih proizvodnih i tehnoloških zahteva i postizanje optimalne proizvodnje.

Konstantnim tehnološkim usvršavanjem omogućena je proizvodnja najkvalitetnijih vrsta stočne hrane za sve vrste i kategorije domaćih životinja. Pored toga,  postignuta je usaglašenost hrane i pilića, pa su rezultati i u tom polju na svetskom nivou.

Tov pilića i proizvodnja živinskog mesa odvija se na sopstvenim farmama i u objektima brojnih kooperanata. AGRO-MIL trenutno vrši odgoj pilića na tri sopstvene farme. Farma u Velikom Popoviću sačinjena je od 19 objekata za tov pilića ukupnog kapaciteta 350.000 pilića u turnusu. Farma u Novom Selu sa 10 objekata ukupnog kapaciteta od 180.000 pilića, dok farma u Markovcu ima isti turnusni kapacitet  pilića. Pored toga, na farmi u Zrenjaninu se gaji 200.000 pilića u turnusu.

Svojim stručnim timom Agro-mil obezbeđuje kvalitetan servis svim kupcima hrane za životinje, jednodnevnih i utovljenih pilića, kao i korisnicima pilećeg mesa ili mesnih prerađevina. Sa preko 50 dostavnih vozila i razgranatom distributivno-prodajnom mrežom omogućuje se konstantno snabdevanje tržišta kako hranom za životinje, tako i svežim i smrznutim pilećim mesom.

-Svesni činjenice da potrebe naših potrošača imaju visoke standarde, trudili smo se da neprestanim usavršavanjem proizvodnje i receptura napravimo proizvode koji će u potpunosti zadovoljiti visoke kriterijume naših potrošača. Imperativ poslovanja kompanije Agro-mil je kvalitet proizvoda. Uspostavljanjem i poboljšavanjem sistema menadžmenta kvalitetom i HACCP koncepta, ispunjavamo zahteve i očekivanja: kupaca, zaposlenih  i vlasnika, naglašavaju iz te kompanije.

Razglednica iz Ćićevca– Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćićevac