PARAĆIN- Predsednik Koalicije raseljenih sa KIM Miloš Stojković, u pisanom saopštenju dostavljenom medijima, izjavio je da politička kriza na KIM u kojoj učestvuju srpski političari sa KIM nije dobra ni za položaj Srba u južnoj srpskoj pokrajini, ni za pregovaračku poziciju Vlade Srbije u pregovorima Beograda i Prištine.

– Neophodno je razjasniti  da li je neko od srpskih političara dogovarao sa Isom Mustafom smenu Ljubomira Marića ili je to laž vlasti u Prištini koja ima za cilj da zavadi Srbe na KIM. Ako je to uradio neko od srpskih političara, onda je poslao poruku raseljenim licima sa KIM da za povtratak na vekovna ognjišta ima nesavladivu prepreku i na srpskoj strani, a ne samo na albanskoj. Ako je Isa Mustafa izmislio dogovor sa predstanicima Liste Srpska o smeni Marića, onda Vlada Srbije treba da preispita, da li pregovori u Briselu imaju bilo kakvog smisla, stoji u pisanom saopštenju dostavljenom medijima.

On je zaključio da se sve nejasnoće oko smene Marića u pokrajinskoj Vladi Kosova moraju do detalja razjasniti.

Inače, Koalicija raseljenih sa KIM je koliciji sa Pokretom socijalista o nastupila na predhodnim parlamentarnim izborima u Srbiji.