PARAĆIN-Cementara CRH Srbija posredsvom Fond B92 donirala je danas paraćinskom porodilštu opremu vrednu 50 hiljada evra. Obezbeđena je sva neophodna oprema za negu i zbrinjavanje beba i mama, a reč je o  dva porođajna stola, dva reanimaciona stola, jedan ginekološki sto, dva pacijent monitora, bilirubinometar i led lampa.

Frederik Obe

-Svaka kompanija mora da bude svesna svoje važne uloge koju ima u stvaranju pozitivnih uticaja u sredini u kojoj posluje. Briga o porodilištima I briga o deci je najznačajnija i najvažnija za naše zaposlene, pogotovo što su nogi od njih nedavno oformili svoje porodice. Ova akcija je predstavlja važa deo vrednsoti društveno odgovornog  poslovanja koje poštujemo u CRH Srbija. Veoma nam je drago da što smo u mogućnosti da utičemo na poboljšanje nivoa nege koju će ubuduće imati mali pacijenti  u paraćinskom porodilištu, rekao je direktor te cementare Frederik Obe.

To porodilše je prošle godine rekonstruisano i opremljeno u akciji Fondacije Dragice Nikolić .

-Najsavremenija medicinska oprema koju smo danas dobili omogućiće kvalitetniji rad. Naš cilj je zadovoljna i srećna majka koja nosi zdravu bebu u naručju i izlazi iz porodišlišta, kazala je direktorka te bolnice dr Slađana Vasić.

Današnjom donacijom Fond B92 je proglasio 31. pobedu, naglasio je predsednik UO tog fonda Veran Matić i dodao da će do kraja godine biti ,,proglašeno još 7 pobeda, a u sledećoj godini preostalih 14”.  Fondacija Blic je donirala tom porodilištu aparat za skrinig sluha beba.