PARAĆIN-Poznata svetska kompanija Delfaj-Pakard uputila je novo pismo o namerama  vlastima u Paraćinu u kome navodi da planira upošljavanje 2.400 ranika, umesto dosadašnjih 1.500. U tom pismu se različiti su i drugi zahtevi u odnosu na predhodno prezentovane.

-Veličina objekta, gde ta kompanija namerava da pokrene proizvodnju automobilske i kablovske opreme 2018 godine, je povećana za trećinu, odnosno sa 15.600 kvadarata na 20.530. Prema proceni te kompanije u halama bi bilo uposleno oko 1.000 građana Paraćina,te bi opština prihodovala od zakupa objekta i poreza na zarade radnika, stoji u pismu Delfaja.

Veći objekat podrazumeva drugačiju koncepciju izgradnje i potrebu za većim kapacitetima električne energije, što znači izradu nove kalkulacije troškova za izgradnju izgradnju hale. Banka je u nezvaničnom kontaktu dala uveravanja da je u stanju da finansira projekat.

-Međutim, do potpisivanja sporazuma ili memoranduma kojim bi bile definisane međusobne obaveze reč je o mogućoj investiciji, ali svakako se ide u pravcu izgradnje infrastrukture,rekao je predsednik te opštine Saša Paunović.

Prema zahtevima Delfaja ta opština bi trebalo da izgradi industrisjku halu sa svim komunalnim priključcima prema njihovim potrebama, koju bi im izdala u višegodišnji zakup. Reč je o projektu vrednom dvadesetak miliona evra.